tirsdag 27. september 2016

Spedbarn søvn

De første ukene sover spedbarnet mye, vanligvis 16-timer i døgnet. Lar man imidlertid barnet være i fre faller det ofte til ro igjen. Jo yngre barnet er, jo oftere skifter det mellom lett og dyp søvn.

Når kan man forvente at en baby kan finne søvnen selv og er dette alltid et mål? Barn og spesielt spedbarn er fantastiske til å lese stemninger og følelsene . Et spedbarn tilbringer sine første måneder med å spise og sove, spise og sove. Det er en nær sammenheng mellom mat og søvn: Babyen blir sulten og .

De fleste nybakte foreldre forventer ikke å få en god natts søvn på lang tid. Det trenger ikke være tilfelle, ifølge overlege og søvnforsker ved . Om barn og søvn: Se hvor lenge barn vanligvis trenger å sove - alder for alder. Søvnrutiner, slik får du barnet til å sove hele natten og unngå . SKRIKEKUR: Barn mellom åtte og måneder som ikke føler seg hørt, om må gråte seg i søvn kan utvikle en utrygg tilknytning til foreldrene. Søvn er et evig tema for nybakte – og ikke så nybakte – foreldre. Spedbarnet sover i gjennomsnitt syv ganger i løpet av timer.


Hvor mange lurer, hvor lenge bør de vare, hvor sent på dagen, og når er det på tide å slutte å sove på dagtid?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg