fredag 19. januar 2018

Brennkopper barn

Det er en av de vanligste hudinfeksjonene hos barn. Brennkopper er en overflatisk betennelse i huden forårsaket av bakterier. Det finnes to former for brennkopper, bulløs og ikke-bulløs.

Brennkopper rammer oftest barn, og er veldig smittsomt når man har fuktige blemmer. Brennkopper (impetigo) er væskefylte blemmer eller sår i huden som skyldes infeksjon med bakterier. Brennkopper smitter lett og barn bør holdes . Ved brennkopper får barnet gjerne blemmer i ansiktet, på hendene og på armer og ben. Barn med brennkopper kan vende tilbake til barnehagen når hudlesjonene er under kontroll. Grunnlaget for skjønnet her må være at det ikke . Brennkopper (impetigo) er en overflatisk hudinfeksjon som skyldes bakteriene gule stafylokokker eller gruppe A-streptokokker.


Brennkopper er en overflatisk betennelse i huden, og en av de vanligste hudinfeksjoner hos barn. Brennkopper kan vise seg hvor som helst på kroppen, men . Brennkopper begynner som regel med at det går betennelse i en liten rift, men barnet kan også få brennkopper uten å ha sår og rifter i forveien. Barn med andre hudsykdommer som atopisk eksem er spesielt utsatt fordi bakteriene som forårsaker brennkopper trenger inn gjennom små sår i huden.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg