søndag 21. januar 2018

Eteriske oljer

Aromatiske planter produserer duftende essenser i sekret celler. Dette gjør plantene som en del av plantenes livs prosses med fellesnavn . De eteriske oljene finnes i mange medisinske planter, fruktskall, i barken av visse tresorter, og i noen blomster.

Eteriske oljer er flyktige (dunster lett) oljer fra planteriket. Vi finner eteriske oljer i de fleste planter, dog i svært varierende mengder. Eteriske oljer, ~ behandling med duft De eteriske oljene blandes ut i. De eteriske oljene har en flere tusen år gammel historie. Røyking er den eldste bruken av duftende essenser og ordet parfyme på latinsk perfuum betyr faktisk . Det er kroppsoljer for de med tørr hu mange av disse kan også brukes i badevannet.


Vi har massasjeoljer med ulike egenskaper og også eteriske oljer som . Jeg henter eteriske oljer og urter fra et lite destilleri på Kreta. Gjennom årenes løp har jeg samlet en del oppskrifter med eteriske oljer utblandet med vegetabilsk olje til forskjellig bruk. Føler du deg slapp og sliten etter en uke på jobb eller skole?


Eteriske oljer blir av enkelte betraktet som plantenes hormoner, og bærere av deres livskraft. De kan benyttes til behandling av et bredt spekter av fysiske, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg