mandag 22. januar 2018

Irritasjon i underlivet

Svie, kløe og irritasjon i underlivet er fryktelig plagsomt. Noen ganger er årsaken en soppinfeksjon, mens andre ganger kommer kløen av forstyrrelser i skjedens . Kløe i underlivet er ikke uvanlig og kan skape mye ubehag. Irritasjon eller kontakteksem, på grunn av kløing, friksjon, for stramme klær, såpe eller overdreven . En del kvinner sliter med tørre slimhinner og irritert hud nedentil.


Her er ti gode tips for å ta vare på underlivet. Underlivet vårt er et følsomt og fint maskineri hvor både indre og ytre påvirkning er avgjørende for hvordan vi har det. De aller fleste kvinner opplever det minst én gang i livet, men de færreste liker å snakke om det: Uhumskheter der nede. Hele av norske kvinner opplevd underlivsplager som økt utflo irritasjon og kløe nedentil.


En soppinfeksjon i underlivet er noe de fleste kvinner opplever én eller. Jeg har i lengre tid (ca mnd) hatt irritert hud i underlivet. Det er overhodet ikke noen indre irritasjoner, etter hva jeg kan kjenne. De vanligste symptomene er kløe eller svie i underlivet og vaginal utflod. Vanligste årsak til vaginal irritasjon hos eldre kvinner.


De typiske symptomene på sopp hos menn er utslett og irritasjon under forhuden. Dette kan føre til svette, evt gnikking i underlivet, som skaper irritasjoner og .

Hyppig bruk av medikamenter for behandling av ulike tilstander i underlivet kan føre. Er ei jente på år, og som har kløe og svie i underlivet, spesielt i skjedeåpningen, men huden er litt betent og øm i hele skrittet. Infeksjon med mikroben Trichomonas vaginalis kan også gi irritasjon i underlivet med kløe og svie. De fleste kvinner vil oppleve å få en soppinfeksjon i underlivet. Tips for å forebygge irritasjon, ubalanse og kløe i underlivet.


Daglig vask av underlivet med en mild og skånsom såpe, bidrar til at huden ikke tørker. Dersom det klør, blir rødt eller tørt i underlivet, har du trolig en irritasjon. Pasientbrosjyre om soppinfeksjon i underlivet . Det er ganske vanlig at det kommer røde prikker og kløe dagene etter barbering.


Det skyldes at huden er irritert og at små harde hår som er kuttet gnisser. Jeg har en irritasjon i underlivet, litt lengre bak skjedeåpningen. Det gjør ofte vondt når jeg er på do, og når jeg er i det. I det siste halve året har jeg merket kløe og irritasjon i underlivet som bruker å dukke opp noen dager før mensen kommer.


Når skjeden ikke er tilstrekkelig fuktig og smurt, kan den føles tørr og irritert. Denne tilstanden, tørrhet i skjeden, kan medføre at daglige aktiviteter blir .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg