mandag 8. januar 2018

Prostatakreft med spredning til skjelettet

Få informasjon om undersøkelse, diagnose, hvordan kreft i prostata. I noen tilfeller kan spredning til skjelettet gi skader på ryggsøylen og tap . Alle typer prostatakreft kan i prinsipp spre seg til lymfeknuter og eventuelt videre til skjelett eller andre organer.

Gjennomsnittlig overlevelse for pasienter med spredning til andre steder i kroppen ved diagnosetidspunktet er år, men her er . Tommy Andresen (56) har prostatakreft med spredning. Har kreften spredd seg til andre deler av kroppen, for eksempel skjelettet kan . De to kreftsykdommene som sprer seg desidert oftest til skjelettet er prostata- og brystkreft.

Hos alle pasienter med prostatakreft OG spredning, . Hyppigst hos pasienter med kreft utgående fra lunge, prostata eller bryst, men også hos pasienter med andre kreftsykdommer. Les om hvilke symptomer du skal se etter ved mistanke om prostatakreft. I noen tilfeller kan spredning til skjelettet gi skader på ryggsøylen og tap av førlighet, . Kreftspredning til skjelettet, beinmetastaser, er tegn på langtkommen kreftsykdom. Oftest skjer slik spredning fra lungekreft, brystkreft, føflekkskreft, nyrekreft og . Spredning av kreftceller til andre organer, er et viktig kjennetegn ved de fleste.


Lever, lunger og skjelett er organer som ofte involveres ved metastasering. Brystkreft, prostatakreft og lungekreft står samlet for om lag av alle tilfeller av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg