mandag 22. januar 2018

Meslinger

Meslinger er en svært smittsom virussykdom som skyldes meslingviruset (morbilli). Sykdommen gir utslett med feber, og kan gi et alvorlig forløp. MeslingerBufretLignendeMeslinger (Morbilli) er en barnesykdom med utslett.


Meslinger skyldes meslingevirus, og er den alvorligste barnesykdommen. Medisin › Blod og immunsystem › InfeksjonsmedisinBufretLignende18. Tidligere fikk nesten alle barn meslinger før de nådde skolealderen, og siden sykdommen etterlater livsvarig immunitet, er den sjelden hos . Meslinger er en av de mest smittsomme sykdommer vi kjenner og forårsakes av morbillivirus (meslingevirus).

Meslinger (morbilli) gir sykdomstegn som forkjølelsesplager, øyebetennelse og utslett. Vaksine mot meslinger inngår i det offentlige . Meslinger er en av de mest smittsomme sykdommer vi kjenner og er også den alvorligste barnesykdommen. Meslinger er en virussykdom som er spesielt smittefarlige.


Den forårsakes av et virus man kaller morbilli. På grunn av komplikasjonene som kan oppstå regnes . Meslinger er en barnesykdom, som skyldes en infeksjon med morbilli-virus. Smittsom fra prodromalstadiet til omtrent 3–døgn . Meslinger er en barnesykdom som gir feber og utslett.


Kan gi alvorlige komplikasjoner, som hjernebetennelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg