mandag 8. januar 2018

Diabetes årsak

Stadig flere mennesker får diagnosene diabetes type og 2. En viktig årsak til diabetes type er at cellene i musklene, leveren, og fettvevet . Type 1-diabetes skyldes mangel på insulin og er en såkalt autoimmun sykdom.

Overvekt på grunn av høyt inntak av kaloririk og fet mat kombinert med lav fysisk aktivitet, er den klart viktigste årsak til type 2-diabetes. I mange år har vi trodd at virus er en mulig årsak til type diabetes. En ny studie har nå påvist virus i bukspyttkjertelen hos personer som nylig har fått denne . Diabetes, egentlig diabetes mellitus, tidligere kalt sukkersyke, er en.

Diabetes (sukkersyke) er en sykdom hvor blodets innhold av sukker (glukose) er. DIABETES 2: En sykdom som krever nøye oppfølgning av blodsukker og. Det er mange årsaker til at man utvikler diabetes type hvorav de . Diabetes type skyldes vanligvis at kroppens immunforsvar feilaktig oppfatter de insulinproduserende cellene i bukspyttkjertelen som . Diabetes type skyldes en relativ insulinmangel, det betyr at det insulinet som produseres i kroppen virker for dårlig.


Overvekt er en viktig årsak til utvikling av diabetes type 2. Forekomsten av diabetes type er økende, og man tror at omtrent 20har uoppdaget diabetes. Arv, overvekt og fysisk inaktivitet er viktige årsaker til .

Overvekt og lite mosjon er de viktigste årsakene til økningen av diabetes type 2. Det er imidlertid ikke slik at alle som får sykdommen, er overvektige og utrente. Hypoglykemi kan forekomme uten at man finner en årsak, men man bør alltid drøfte mulige årsaker med pasienten. De vanligste årsaker til hypoglykemi er:. Diabetes type innebærer at kroppen slutter å produsere insulin, og dette fører. Type 1-diabetes, også kjent som diabetes mellitus er en autoimmun sykdom som oppstår på grunn av en alvorlig mangel på insulin.


Man har lenge hatt mistanke til at virus kan være en medvirkende årsak til diabetes type men har ikke klart å fastslå det sikkert, sier barnelege ved Oslo . En person med diabetes og hypertensjon er fire ganger mer sannsynlig å ha. Den viktigste årsaken i utviklingen av hypertensjon ved type 1-diabetes er . Det er veldig naturlig å tro at feil i insulingenet er årsak til diabetes. Men i likhet med type utvikler arvelig diabetes seg gradvis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg