tirsdag 16. januar 2018

Utslett på kroppen barn

Barnet kan smitte andre så lenge utslettet er aktivt (før skorpedannelse), normalt i 5-dager. Utslett: Prikker over hele eller deler av kroppen. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og går.

Utslettet kan oppstå stort sett på alle deler av kroppen, bortsett fra i . Med små barn tenker vi her først og fremst på førskolebarn; Utslett med feber skyldes. En samling med artikler som beskriver kroppens anatomi og organenes . De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger.

Vannkopper vises som røde flekker i ansiktet og på kroppen. Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Fem til dager etter smitte får barnet utslett i kinnene. Utslettet kan spre seg til kroppen, bein og armer og kan minne om røde hunder.


Typisk for utslettet er at barnet har alle stadier av utslettet på kroppen samtidig. Barnet har ofte blemmer i hodet, ansikt, overkropp og den delen . Utslett på barnekroppen kan være vanskelig å tolke. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber eller ikke, forklarer . Det er sjelden at barn får feber ved allergiske reaksjoner.

Tredagersfeber gir et blekt, rødt og sammenflytende utslett på hele kroppen. De vanligste infeksjonene med blemme-utslett hos barn er:. Man kan også utvikle herpes-utslett andre steder på kroppen, oftest på fingrene . Ellers er det ikke så uvanlig å få utslett på kroppen i forbindelse med en virusinfeksjon, dette ser vi særlig ofte hos barn. Gutt på år som har noe kviselignende utslett. Det virker som de kommer litt sporadisk rundt på kroppen.


Den femte barnesykdom starter med feber, forkjølelsessymptomer og verking i kroppen. Etter et par dager får barnet et veldig rødt utslett i . Utslett skyldes at huden reagerer på en påvirkning, enten det. Hos små barn med utslett bør man ha lav terskel for å kontakte lege. Også sykdomstilstander i huden selv eller sykdommer ellers i kroppen kan gi utslett. Har det lille barnet rare prikker, utslett eller tørr hud?


Barn kan utvikle utslett på kroppen sin for en rekke grunn. Utslett kan dekke hele kroppen, eller kan være lokalisert i ett område, slik som under armene. Fjerde barnesykdom Dette er en virussykdom der barnet får feber som varer i 2–dager. Når feberen går ne får barnet et hissig, rødt utslett over hele kroppen.


Dersom utslettet sprer seg på et stort området av kroppen. Et barn med brennkopper kan gå i barnehagen hvis det kun er få og små . Bemerkning, Barnet er ikke lenger smittebærer når alle skorpene er tørket inn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg