mandag 8. juni 2015

B vitamin mangel

B-vitaminer er nødvendig for mange av kroppens grunnleggende funksjoner. Mangel på B-vitaminer kan påvirke helsen negativt på flere måter. BufretSymptomer på B-vitaminmangel kan variere fra person til person, i likhet med hvilke symptomer som oppstår først.


BufretBlodmangel kan også føre til trøtthet og hjertebank ved lett anstrengelse. Den vanligste årsaken til blodmangel er jernmangel. Mangel på vitamin Bkan skyldes utilstrekkelig inntak via kostholdet, eller redusert opptak av vitamin Bfra tarmen. B-vitaminmangel kan gi symptomer som trettet, nervøsitet, depresjon, søvnløshet, irritabilitet, stress, forstoppelse, diaré, blodmangel, appetittmangel og .

B-vitaminer er en fellesbetegnelse på flere vannløselige vitaminer med en rekke ulike. Mangel på vitamin Bkan oppstå allerede etter noen uker uten tilførsel. Kroppen har et behov for cirka 6-mikrogram vitamin Bper dag. Som regel tar det noen år før det oppstår mangel på B1 selv om man får i . Leste i min legebok at man ikke kan ha B-vitaminmangel, ettersom dette jo er et vannløselig vitamin.


Kan du forklare meg dette, og kan mangel . B12: Mangel på vitamin Ber svært vanlig, og risikoen er økende med alderen. Men det finnes to svært ulike grunner til at denne typen . Mangel på tiamin (vitamin B1) gir opphav til beriberi.

Denne sykdommen var særlig tidligere utbredt i befolkningen i Sørøst-Asia, som har polert . Du har vitaminmangel (avitaminosis), hvis du gjennom en periode har fått så små mengder vitaminer i maten at du har utviklet. B-vitamin, mangel på vitamin b fører til mange symptomer. De første symptomene som oppstår er slapphet, tap av energi, uopplagthet. B12-vitaminet er blant annet nødvendig når cellene skal dele seg.


De røde blodlegemene hører til de cellene som deler seg ofte, og mangel på B12-vitamin gir . Pernisiøs anemi er den klassiske mangelsykdommen for vitamin B12. B12-verdier sammen med lave verdier av andre B-vitaminer . Det handler om mangel på B-vitaminer, spesielt riboflavin (B2), niacin (B3) og B12. Dette er ganske vanlig blant vegetarianere . Bortsett fra vitamin Bog folat, er mangel på de andre B-vitaminene meget sjelden i Norden.


Vitamin B-rike matvarer er fisk, storfekjøtt, nyrer, lever, egg, melk, . B-vitaminmangel er ofte satt i sammenheng med dårlig opptak på grunn av sykdom i mage- og tarmkanalen. Vi ser på B-vitaminene – og deres mange viktige . Folat (folsyre, vitamin B9) er ett av de vannløselige B-vitaminene. Mangel på folat kan gi anemi med symptomer som tretthet, svimmelhet og nedsatt fysisk . B-vitaminene B1 Bog BMange som har hypothyreose har ofte mangel eller er i verste fall på nedre referanse på verdier på en eller flere av .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg