onsdag 10. juni 2015

Akutt bronkitt

Akutt bronkitt er en forbigående betennelse av slimhinnen i luftrøret eller større bronkier. Tilstanden kommer ofte i kjølvannet av en øvre luftveisinfeksjon . Ved bronkitt er slimhinnen i luftveiene betente.

Nesten alle tilfeller av akutt bronkitt skyldes en virusinfeksjon. Akutt bronkitt er en forbigående betennelse av slimhinnene i luftrøret eller større bronkier. Tilstanden oppstår som regel i etterkant av en øvre luftveisinfeksjon, . Bronkitt er en infeksjon i luftrør og bronkier (luftrørsgreiner).

Som oftest skyldes akutt bronkitt virus, men bakterieinfeksjoner forekommer også. Akutt bronkitt er en ukomplisert sykdom som går over av seg selv, men det tar gjerne flere uker før man blir kvitt hosten. Akutt bronkitt er en nedre luftveisinfeksjon, som vanligvis er forårsaket av virus.


Infeksjonen er vanligst i vinterhalvåret og kan ramme både barn og . Bronkitt er en obstruktiv lungesykdom som blir karakteristert ved betennelse i bronkiene i lungene. Akutt bronkitt er en vanlig sykdom som hovedsakelig behandles i allmennpraksis. Overforbruk av antibiotika i behandling av denne og andre luftveisinfeksjoner . Gå til Akutt bronkitt - Den akutte er den som oppstår etter en forkjølelse eller influensa. Akutt bronkitt er derfor en inflammasjon (betennelse) av luftveiene .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg