tirsdag 16. juni 2015

Kvalme og magesmerter

Ca av alle sykebesøk dreier seg om akutte magesmerter. Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten osv. BufretLignendeNår det gjelder kroniske magesmerter, legger vi stor vekt på tilstedeværelsen av.

Slår man opp i Felleskatalogen vil man finne at diaré, forstoppelse, kvalme, . Ubehaget sitter midt på, litt høyt oppe på magen. Vær sikker på at magesmertene dine ikke er noe mer alvorlig. Det er også vanlig at smertene kommer sammen med kvalme og at det . Smertene er ofte ledsaget av andre symptomer fra fordøyelseskanalen, som kvalme, oppkast eller endret avføring.


Kvalme, oppkast og smerter i mellomgulvet kan være tegn på magesår. Typiske symptomer er kvalme, oppkast, magesmerter og diaré som oppstår akutt noen . Hos noen mennesker blir denne redselen så kraftig at den forsterker smertene og fører til kvalme og svimmelhet, ja av og til også besvimelse. Magesmerter er et uspesifikt symptom og opptrer ved alle akutt oppståtte. Tilstanden er vanligvis ledsaget av anoreksi, kvalme og oppkast og eventuelt også . Magesmerter kan være uskyldige, eller de kan skyldes sykdom som krever rask. De første symptomene er ofte magesmerter og kvalme.


Kvalme og oppkast er kroppens måte å si ifra om at noe er i veien, for eksempel at.

Dersom du kaster opp og i tillegg har magesmerter og eller smerter i brystet . Omgangssyke (mageinfeksjon): Dette er den hyppigste årsak til akutt kvalme. Kvalmen varer ofte over tid og kan være ledsaget av magesmerter og sure . Litt rart spørsmål, men jeg er uker på vei og har hatt vondt i magen siden fredag. Så nå er jeg litt redd for at min ulcerøs Colitt . Startet med svak kvalme og gikk over til mer kvalme og magesmerter.


Spydde deretter hver time med kraftige magekramper og smerter. Mageknip; Følelse av ubehag i magen; Kvalme; Problemene forverres etter måltider. Magesmerter eller mageknip kan kureres ved hjelp av et veldig kjent krydder. Jeg har vært kvalm hele tiden siden jeg var liten. Bente har i årevis slitt med kvalme og smerter i magen uten at de omfattende undersøkelsene foretatt i helsevesenet har gitt noen svar.


Når man har diaré og kanskje oppkast, kvalme og magesmerter, har de færreste særlig god appetitt. Men de fleste kan få i seg et glass cola uten å bli kvalme. Har vært utrolig plaget med kvalme, hodepine, magesmerter, tretthet, slapphet, oppblåsthet, svimmelhet, et enormt sukkersug, og vært mye deprimert.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg