tirsdag 9. juni 2015

Behandling hepatitt c

Hepatitt C er en infeksjon som kan skade leveren. Det finnes behandling som kan hjelpe deg å bli kvitt viruset. Hepatitt C virus kan i mange tilfeller lage akutt og kronisk betennelse i lever.


Gå til Oppfølging og behandling - Behandling kronisk infeksjon. Alle pasienter med kronisk hepatitt C (HCV-RNA positive) bør tilbys utredning hos . Hepatitt C-virus (HCV) er en de vanligste årsaker til kronisk leversykdom. Prevalensen av HCV-antistoff varierer betydelig og er rapportert å være i USA, .

De fleste med kronisk hepatitt C bør foreslås behandling med pegylert interferon-α og ribavirin. Behandlingslengden er avhengig av genotype . Vi opplever for tiden en revolusjon innen medisiner og behandling av Hepatitt C. Det er til enhver tid nye medisiner i siste testfase. Norsk veileder for behandling oppfølging av hepatitt C. Veilederen ble første gang publisert i 20og er nå revidert etter et nytt arbeidsmøte mars 2014. Hepatitt C-infeksjon kan skade leveren og gi leverbetennelse.


C; Slik stilles hepatitt C-diagnosen; Behandling av hepatitt C; Forebygge hepatitt C . Sykehusene får halv pris på behandling som i dag koster 470.

Hepatitt C er en viktig årsak til kronisk leversykdom og en ”stille” epidemi. Det overordnede målet for HCV-behandling er ved eradikasjon av . Siv var en av de heldige som ble kvitt hepatitt C av seg selv. I cirka prosent av tilfellene kvitter kroppen seg med viruset uten behandling.


Hepatitt, betennelse i leveren, kan ha en rekke årsaker og varierende. I Norge har om lag 0personer kronisk hepatitt C . Hepatitt C smitter først og fremst ved urene sprøyter. I dag kan de fleste kureres for hepatitt C og derved forhindre utvikling av leverkreft eller . Nå risikerer mange av dem å ikke få nødvendig behandling fordi det koster for mye. Han opplevde kuren mot Hepatitt C som svært belastende og etterlyste mulighetene til å få medisinene mens man er i langtidsbehandling eller . C i Norge i dag, ble smittet på 70-og 80-tallet, og er nå i 50-årene eller.


C hindrer pasienter i å utvikle mer alvorlige og . Videre ses smitte hos personer som tidligere har fått blodtransfusjon eller behandling med blodprodukter (blødersykdom). I dag blir alt blod testet for hepatitt C . Hvordan en hepatitt C-infeksjon uten medikamentell behandling utvikler seg er bare delvis kjent. Man regner med at cirka blir kvitt viruset av seg selv, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg