mandag 8. juni 2015

Normalt blodtrykk kvinner

Blodtrykk er et stort og omdiskutert tema. Grensene for normalt blodtrykk er gjenstand for kontinuerlige diskusjoner. Brystundersøkelser burde for eksempel være rutine for alle kvinner.

Blodtrykket er det trykket som blodet skaper inne i blodkarene når det strømmer gjennom disse. Hva er normalt blodtrykk og når er det for høyt? Kvinner i alderen år eller eldre er mer sannsynlig å ha høyt blodtrykk enn yngre kvinner.


Figurene og viser hvordan blodtrykket øker med alderen hos kvinner og menn.

Før 60-årsalderen har kvinner lavere systolisk blodtrykk enn . Kvinner står overfor de samme risikofaktorene som påvirker menn også, som for . Høyere enn normalt nivå BP angitt som høy BP eller hypertensjon. Kvinner kan oppleve lavt blodtrykk eller høyt under svangerskapet. Høyt blodtrykk forekommer imidlertid oftere hos menn enn hos kvinner.


Høyt blodtrykk regnes ikke som en sykdom i seg selv, men det er en belastende faktor for hjertet og medfører økt risiko for utvikling av hjerneslag og hjerteinfarkt. Lær deg mer om blodtrykket og viktigheten av å ikke ha høyt blodtrykk. Jeg har null peiling på hva som er et normalt blodtrykk, og lurer på om. Overtrykket på unge kvinner bruker vel å ligge på mellom 1og 120 . Enhver kvinne over år bør sjekke blodtrykket én gang i året, sier.


Lavt blodtrykk kan skyldes underliggende sykdom. Ofte gjelder det unge, slanke mennesker, spesielt kvinner. Gjennomsnittlig blodtrykk hos menn og kvinner.


Blodtrykket er det trykket som blodet utøver mot veggen i blodkarene. Det vil si at et litt lavt blodtrykk er normalt. Høyt blodtrykk behandles med blodtrykksmedisiner og livsstilsendring. Noen kvinner kan oppleve å få høyt blodtrykk når de er gravide. Hjertet er en muskel som pumper oksygenholdig blod rundt i alle deler av kroppen.


Når hjertet trekker seg sammen (hjertets systole), . Lavt blodtrykk kan være genetisk og er mer utbredt enn høyt blodtrykk, spesielt hos tynne og unge kvinner. Om moren din har hatt hypotensjon, er det sannsynlig .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg