onsdag 3. juni 2015

Sopp i svelget

Trøske kjennetegnes av små hvite eller røde flekker på slimhinnene i munnen og i svelget. Den er forårsaket av en sopp som heter Candida. Soppangrep vil ofte involvere svelg og spiserør i tillegg til munnhulen.

Tørrhet og infeksjoner med sopp og bakterier i munnslimhinnen kan føre til tale- og . Soppinfeksjon i munnen kjennetegnes vanligvis ved svie og ubehag i munnhulen, men noen pasienter har lite plager. Det er litt ømt i hele munnen også til tider, men ikke veldig plagsomt. Jeg røker, kan det ha noe med det å gjøre?

Som vi har nevnt før infeksjon, er halsen sopp en relativt sjelden sykdom, som er. Du vil også få se hvite flekker eller flekker på den regionen i munn og svelg. Genital soppinfeksjon er ikke en seksuelt overført infeksjon.


Har lest litt rundt omkring, og lurer på om jeg har fått sopp i munnen. Dersom soppen Candida albicans bosetter seg i munnen din, kan det bli svært ubehagelig. Du kan lese mer om soppinfeksjon i munnen her på NHI. Sopp i munnen er noen nesten halvparten av befolkningen har. Det er likevel ikke alle som har plager av det.


Det finnes en rekke andre sykdommer som . Strengt tatt er sopp i munnen en forbigående Candida-infeksjon i munnhulen. Candida-infeksjoner i munn og svelg hos voksne, såkalt Candidiasis. Hun sa jeg ikke har noe der, bare muligens sopp. Når jeg svelger så merker jeg en sånn følelse på den ene siden av svelget. Vis større bilde Bilde av sopp på tungen Vis større bildeStomatitt (munnhulebetennelse, stomatitis) er en betennelsesreaksjon i munnslimhinnen, dvs.


I munnen gir soppinfeksjon sår dekket med et hvitaktig lag som gir skarpt sviende eller. Munnsopp er en type sopp som angriper munnen. Hvis du har Candida i munnen, kan du oppleve smerte mens tygge eller svelge mat og drikke, og smertene kan forlenge ned i halsen din om soppen sprer seg. Sår og blemmer i munnen er normalt forbigående og skyldes vanligvis after (munnskold) eller trøske (soppinfeksjon).


After går normalt over av seg selv, mens . Lege sa at vi måtte være nøye å skylle munn og svelg etter at han har tatt Flutiden pga fare for sopp.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg