tirsdag 30. juni 2015

Utslett etter feber

Etter 1-dager kommer et karakteristisk utslett prikker som klør og etter hvert får. Symptomer: Først feber, hoste og rennende nese i noen dager, så blir . Barnesykdommen tredagersfeber har mange navn.

Jeg er for tiden syk med feber og litt halsplager. Men i dag etter en dusj dukket det plutselig opp et utslett på lårene mine. Utslett med samtidig feber skyldes vanligvis en infeksjonssykdom, oftest forårsaket av virus; Viruset spres med blod og kan utløse allergilignende reaksjoner i . Den er nok en av de mindre kjente av barnesykdommene med utslett. Det typiske forløp med tre dager med feber etterfulgt av utslett er så karakteristisk for . Når feberen går tilbake etter 3-dager kan det oppstå et svakt rødfarget og småprikkete utslett på overkroppen.


Det er tydeligst på rygg og bryst, men det kan . Typisk for utslettet er at barnet har alle stadier av utslettet på kroppen. Sår hals og feber til 38-40°C som etter hvert ofte er ledsaget av oppkast . Lett nedsatt allmenntilstand med feber og redusert matlyst. Kløende utslett som etter 1-dager utvikler seg til 2-mm store blemmer med klart . Andre symptomer kan komme i tillegg, som for eksempel feber, kvalme,. Kløende utslett etter inntak av medisiner eller spesielle matvarer kan .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg