onsdag 23. mars 2016

A og b preparater

Alle medisiner deles inn i gruppene A, B eller C. Her vil leger ofte omtale A-preparatene (rød skrift), men ikke B-preparatene (blå skrift), som narkotika. Nye retningslinjer vedrørende bruk av medikamenter og bilkjøring, innskjerper reglene for hva som er tillatt å bruke av medisiner.

Preparatet kan ha mange forskjellige preparatnavn (handelsnavn), selv om det. Resept på legemiddel i reseptgruppe A og B skal holdes tilbake i. B-preparater er andre vanedannende medikamenter, f. B preperater er også vanedanende, men ikke like mye som a prep.

B-resept: Vanedannende legemidler forskrives på B-resept. B-resepter gjelder kun for en gangs ekspedisjon, med mindre den er forskrevet på blå resept. Sikker og elegant elektronisk løsning for føring av regnskap for A og B preparater.


Ta kontakt for en tidsbegrenset demoversjon. A og B preparater - posted in Administrering av legemidler: Hvilke midler er i de ulike båsene?

Legemidler skal rekvireres som bruksferdig preparat, jf. Vedlegg – Forskrift om legemiddelhåndtering i virksomheter som yter helsehjelp. Hvis legemiddelet som foreskrives er klassifisert som et vanedannende legemiddel omtales resepten gjerne som B-resept. Hvordan vet man hvilken kategori et legemiddel tilhører?


Legemidler er stoffer, droger eller preparater som forebygger, leger. Legemidlene deles inn i to reseptutleveringsgrupper, A og B: Betegnelsen A-preparater benyttes for narkotika og forskrivning skal skje på en . Nå skal det faen meg bli nulltoleranse for bruk av B-preparater (beroligende midler og sovemidler) under bilkjøring: . Prosedyren skal sikre at verksemda oppfyller krava i forskrifta om narkotikarekneskap og kontroll med legemiddel i gruppe A og B. Derimot skal virksomhetsleder sørge for at det innhentes lister over innkjøpte B-preparater og vurdere mengden mot faktisk forbruk på avdelings- eller .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg