mandag 21. mars 2016

Hva er astma

Astma kjennetegnes av sin variabilitet og individualitet. Det er derfor ikke lett å finne en felles beskrivelse på hvordan astma arter seg for den . Astma er en kronisk betennelses- eller irritasjonstilstands i luftveiene.

Astma kan føre til gjentatte episoder med hoste, tetthet i brystet, tung pust eller surkling, . Symptomene på astma varierer noe fra person til person, men pipete og. Man kan reagere på alt mulig, og det er veldig individuelt hva man . Illustrasjon: Astma er en kronisk lidelse med gjentatte anfall av pustevansker, hoste og kortpustethet.

Mange ulike faktorer er foreslått som mulige årsaker, men det har ikke vært mulig å konkludere med hva som er viktigst. I Norge er for eksempel astma like vanlig . Astma er en kronisk lungesykdom, hvor det er en vedvarende irritasjonstilstand (inflammasjon) i luftveiene (bronkiene). Astma kan komme av en allergisk reaksjon på partikler i luften. Du kan også forsøke å huske hva som har utløst astmaanfall tidligere.


Fagstoff: Astma er en kronisk sykdom i luftveiene som skyldes betennelse (inflammasjon) eller. Astma er slitsomme anfall av tung pust som kommer av at slimhinnene i de små grenene i lungene, bronkiene, hovner opp og at luftpassasjen blir redusert. Svar: Astma er en kronisk tilstand som påvirker luftveiene.


Astma bronkialis, eller reversibel obstruktiv luftveissykdom, er en anfallspreget sykdom i de nedre luftveiene. Anfallet skyldes krampaktig sammentrekning av de . Videre kan astma utløses av forkjølelse, av psykiske faktorer,. Kan dette være astma, og hvis ikke; hva mener du da med at det kan utløses av . Astma kan være en allergisk utløst sykdom, men det er også en rekke.


Kan dette være astma, og hvis ikke; hva mener du da med at det kan . Unngå, eller reduser, kontakt med faktorer som man vet eller mistenker kan utløse eller forverre astmaen. Gå til Hva er astma - Astma er en kronisk betennelsestilstand (inflammasjon) i luftveienes slimhinner. Astma er en kronisk betennelses- og irritasjonstilstand i luftveiene som fører til anfall med blant annet pusteproblemer og opphopning av slim i . Pasienter med astma har ”overfølsomme” bronkier. Blir de utsatt for irriterende stoffer (triggere), tiltar betennelsen.


Utløsende faktorer, graviditet, yrkesastma, trening,. Dersom du tror at din astma kan være påvirket av hva du spiser, snakk med legen din. Astma er en kronisk betennelses- eller irritasjonstilstand i luftveiene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg