torsdag 17. mars 2016

Eksem på hendene

Hos finner man denne typen eksem på hendene (håndeksem) siden det som regel er hendene som er i direkte kontakt med irriterende eller . Vi finner mange av de samme sykdommer i hendene som ellers på huden. Men noen hudsykdommer finnes bare i hender eller bare i føtter, eller begge steder .

Personer som har hatt eksem, pollenallergi eller andre allergier som barn er mer. Ved hårvask er det viktig å beskytte hendene mot sjampo og balsam, og det . Håndeksem kan være et stort problem for den som blir rammet fordi eksemet. Oslo Hudlegesenter tilbyr kort ventetid for vurdering og behandling av håndeksem.

Håndeksem er et veldig vanlig problem, og har en lang rekke årsaker. Informasjon om rsak, utredning og behandling av utslett p hendene. Atopisk ekseArvelig type eksem kan hos voksne gi kronisk håndeksem.


Jeg smører hendene med Canoderm-krem fra apoteket. Den er det eneste som hjelper meg (kortison har jeg ikke prøvd). Jeg har i de sisste årene hatt problemer med en type eksem inne i hendene.


Det starter med at jeg får masse små blemmer inne i hånden, . Var til Legen i januar me noe utslett på oversiden av hendene. Det kan beskrives som små områder som er hvite (Kansje litt røde rundt) .

Om lag av de som rammes av eksem er under fem år, og utslett hos barn kommer oftest til syne i ansiktet og på hender, føtter og hodebunn.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg