torsdag 24. mars 2016

Spedbarn feber

Barn som er mindre enn uker har sjelden feber. Man bør generelt være tidlig ute med å kontakte fastlege eller legevakt om det nyfødte barnet er sykt med . Hvorfor oppstår feber, og hva er vanlige årsaker til feber?

Derfor ser vi ofte at sykdommer som medfører høy feber hos barn, ikke behøver å gi feber hos . Lillebror er syk på andre dagen med høy feber (mellom 3 og 39),. Et barn som smiler, er aktivt i kroppen og ikke slapp og passiv, . Symptomer og funn avhenger av årsaken til feberen.

Høy feber kan i seg selv føre til sløvhet og søvnighet. Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber . Feber er et vanlig symptom hos barn, men ikke en sykdom i seg selv. Små barn kan lett få feber på °C, selv ved helt vanlige virusinfeksjoner.


Hva er høy feber, hvordan måle feber på barn, og hva er forskjellen på når små barn har feber og når større . Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet. Feber er et vanlig tegn på sykdom og en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner. FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Feber i seg selv er sjeldent farlig og graden av feber henger .

Feber hos barn - På SyktBarn kan du lese om feber hos barn. Spesielt viktig er det å lære seg faretegnene ved feber.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg