mandag 28. mars 2016

Blodsukkerverdier diabetes

Blodsukkerverdien som måles etter til timers faste. Vanligvis er dette om morgenen før frokost. Det er individuelle variasjoner i hvor følingsterskelen ligger og en entydig definisjon på hypoglykemi er .

Ved å lære deg egenmåling av blodsukker kan du få bedre innsikt i egen sykdom, få hjelp til bedre regulering og dermed redusere risikoen for . Hvis man har diabetes (sukkersyke) kan blodsukkeret noen ganger bli for høyt eller for lavt i forhold til disse grensene. Når man snakker om blodsukker snakker man egentlig om mengden med glukose som befinner seg i blodet til en hver tid. Blodsukker er det samme som glukose, og blir brukt som drivstoff i kroppen. Hele livet må de ta flere insulininjeksjoner hver dag, måle sitt blodsukker og være nøye med hva de spiser.


De vanligste symptomene er tretthet og slapphet, hyppig vannlating, tørste, psykisk nedstemthet, hyppige infeksjoner, dårlig . Jeg er ikke ekspert på blodsukker men jobber med et barn som har diabetes. Dersom han har 6-før måltidet er det perfekt. Et normalt fastende blodsukker ligger mellom -5. Noen tablettyper som brukes ved type 2-diabetes, særlig sulfonylurea, kan gi for lavt blodsukker og føling, men ved tablettbehandling forekommer alvorlige . Personer som har sykdommen diabetes har et unormalt høyt blodsukkernivå.


Diabetes diagnostiseres ved to tilfeller av fastende blodsukker over eller ett . Blodsukker er det samme som glukose, og brukes som drivstoff av kroppen.

Blodsukkeret kommer fra maten vi spiser, og blir sugd opp fra tarmen og . Glukosebelastningsprøve: En person uten diabetes skal tåle å . Tidlige symptomer betegnes også føling. Du merker uro, skjelving, svimmelhet, svette, rask puls, hjertebank, . Hvis du har diabetes, har du en tendens til å få for høyt blodsukker. Når legene sier blodsukker, mener de glukose som også kalles druesukker.


Diabetes og høyt blodsukker Hyperglykemi betyr at blodsukkeret er blitt høyere enn vanlig. Det kan skyldes at du har glemt å ta insulin eller tabletter, ikke har .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg