torsdag 10. mars 2016

Ømt tannkjøtt

Tannkjøtt som blør lett og føles ømt; Vedvarende hovent tannkjøtt; Løse. Du kan få betent tannkjøtt både av påvirkning fra medisiner, og av . Er tannkjøttet rødt, hovent og ømt, kan dette være tegn på tannkjøttbetennelse.

Tannkjøttet kan bli rødt, ømt og hovent – og kan også gi blødning i tannkjøttet. På dette stadiet bør du få tannlegetime så fort som mulig – for å få renset bort plakk . For dersom tannkjøttet er betent, blir det ømt. Det blør også lettere, for eksempel under tannpuss eller når man spiser.

Noen ganger iser hele tannen, men som oftest er tannhalsene mest utsatt. Når tannkjøttet blir hovent og ømt, er dette et tegn på at noe er galt. Ta kontakt med tannlegen som ofte behandler dette med trekking av . Tannkjøttet klemmer rundt tannen og beskytter kroppen mot alle de bakteriene som alltid. Et friskt tannkjøtt er lysere og er ikke ømt når man bruker tanntråd.


Et friskt tannkjøtt har lys rød farge og ligger stramt inntil tennene (fig. I). Et betent tannkjøtt får en mørkere rødfarge, det blir hovent og kan føles ømt ved berøring.


Få behandling for periodontitt i Oslo eller betennelse i tannkjøtt etter konsultasjon på. Lettblødende og ømt tannkjøtt; Tennene kjennes løse; Tannkjøttet mellom .

Et blødende tannkjøtt er et vanlig problem, og et tegn på betennelse. Det kan også være et tegn på begynnende tannløsning. Jeg får ofte hevelse i tannkjøttet mellom ganen og tennene. Hovent tannkjøtt som er litt ømt og ubehagelig er alltid et tegn på betennelse, . Jeg heter Sebastian, og har en interessant nyhet til de som kjenner seg igjen i problemer med det som står i tittelen.


Tannkjøtt som blør lett og føles ømt; Vedvarende hovent tannkjøtt; Løse tenner; Tannkjøttet mellom tennene forandres; Stadig dårlig ånde. Skravlesiden: Noen som har opplevd det og testet positivt? Er blitt øm i tannkjøttet siste par dagene når jeg pusser . Bare litt usikker på om det er så smart når jeg er øm og betent som f. Inflammatoriske forandringer i tannkjøttet. Det kliniske bildet avhenger av inflammasjonens varighet og dominerende reaksjon.


Infeksjonen er lokalisert til rotspissen av tannen, som navnet også antyder. Som hovedregel vil en tann med rotbetennelse være øm, særlig når man tygger på . Typiske tegn er lett blødning fra tannkjøttet (ved tannpuss, rens mellom tennene, spising av hard mat, eller av seg selv), ømt, hovent eller kløende tannkjøtt, med . Om det er litt ømt og blør er ikke dette uvanlig i starten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg