onsdag 9. mars 2016

Forkjølelse varighet

Forkjølelse varer ofte bare noen dager, men kan være plagsom. Det finnes ingen kur mot forkjølelse, men symptomene kan lindres. Det er ikke alltid så lett å vite når man skal være hjemme med forkjølelsen.

At hosten som er knyttet til forkjølelsen varer i et par uker er egentlig helt vanlig, . Influensa er et bestemt virus og gir en mer omfattende sykdomsfølelse enn vanlig forkjølelse. Ved influensa føler man seg gjerne veldig syk, . Nysing, tett nese, sår hals, hoste, hodepine og lett feber er vanlige sykdomstegn ved forkjølelse.

Vanligvis varer en forkjølelse inntil en uke, men en eventuell . Generelt er influensa verre og mer langvarig enn forkjølelse, og symptomer. Lindrer derfor ubehag ve men ikke varigheten av forkjølelse. Det finnes enkelte ting man kan ta for å forebygge (hindre), lindre symptomer og kanskje til og med forkorte varigheten av forkjølelsen i noen . Forkjølelse er en øvre luftveisinfeksjon forårsaket av et virus.


Med øvre luftveisinfeksjon menes betennelsesforandringer i nese, svelg og luftrør. Forkjølelse er en mild virusinfeksjon som rammer spesielt nesen og halsen. En forkjølelse varer normalt i bare 3-dager, mens influensaen sitter lengre i . Sykdomsforløpet er som regel godartet og varer omtrent en uke.

Forkjølelse rammer folk i alle aldre, men spesielt ofte barn. Det jeg imidlertid kan fortelle deg, er at man har undersøkt hvor lenge en vanlig forkjølelse faktisk varer, fra første dag man har symptomer, . Forkjølelser varer som regel 3-dager, men hosten kan vare opp til tre uker. Barn har 6-forkjølelser for året, mens voksne har ca. Forkjølelse skyldes en virusinfeksjon i de øvre luftveiene. Forkjølelse blir ofte forvekslet med influensa, dette er ikke riktig fordi.


En vanlig forkjølelse går vanligvis over i løpet av 4-dager, hvis den varer lenger kan det . Hvis feberen varer over ei uke, eller du først blir frisk og så blir syk igjen, bør du gå til. Forkjølelse Mildere enn influensa og ofte lengre forløp. Det er klart at du har hatt flere forkjølelser enn det som er gjennomsnittlig, det siste året.


En forkjølelse med hoste varer vanligvis i ca uker, . Stakkars Sigurd har blitt forkjølt i natt, merket at noe var på gang i går med tiltagende hoste utover dagen. Forkjølelse er litt verre å svare på, fordi mange forskjellige virus. Generelt gjør influensa oss sykere enn forkjølelse, og varer gjerne lenger. Mageplager er sjeldne, men diaré kan opptre, spesielt hos barn. Influensa varer oftest i sju til ti dager.


Vanligvis blir mellom fem og ti prosent av . En forkjølelse kan også utvikle seg til ørebetennelse, astma eller falsk krupp. Tiden fra du blir smittet til du blir syk er vanligvis én til tre dager, og en forkjølelse varer vanligvis ca en uke. Ved feber over fire dager og når tilstanden ikke blir .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg