torsdag 24. mars 2016

Vondt i øret

Vondt i øret hos små barn er svært ofte ørebetennelse; Sannsynligheten for at det . Vondt i øret og øresmerter kan være smertefullt. Vondt i øret kan skyldes ørebetennelse, forkjølelse, sinusitt, kjeveleddlåsning, muskelspenninger i kjeve. Smerter i øret kan stamme fra øregangen eller mellomøret. Dette hemmer hørselen, og det gjør kanskje også vondt.


Det vanligste symptomet er smerter i øret som gjerne forverres om natten. Det er en slags lett trykk følelse, blir dotter innimellom, ubehag hvis det blåser litt kaldt, sensitiv mot høye lyder, .

Jeg er en kvinne på år som de siste 3-ukene har hatt smerter i venstre øre. Noen ganger en brennende følelse, og at huden på kinnet er . Selv omsykdommen ikke alltid er like alvorlig, kan den påføre barnet store smerter. Et råd mot øreverk er å dryppe noen dråper matolje på en bomullsdott og putte den inn i det øret som gjør vondt. Det er også en fordel å varme oljen opp til . Etter at Bruce Branit fra Missouri i USA hadde vært på en svømmetur, fikk han plutselig smerter i det ene øret. Har ikke feber men gjør sinnsykt vondt når jeg svelger drikke.


Gjør også vondt å ha ørepropper i øret også. Det kan være at det er spenninger i hodet som gjør at du får vondt i øret (det kan kjennes sånn ut). Skylle med saltvann (nesebor til nesebor) er . Smerter i øret kan også skyldes helvetesild.


Infeksjoner i halsen kan også gi øresmerter uten at det . Vanligvis har barnet øresmerter og feber ved en akutt ørebetennelse. Vanligvis har barnet også vært forkjølet på forhand. Vi ser et barn som er hos legen fordi det har hatt feber, nedsatt almentilstand og klaget på vondt i ørene. Legen ser på trommehinnene til barnet og ser at de er . Fra tid til annen det siste året (?) har jeg hatt veldig vondt i det venstre øret. Det er råvondt å trykke på utsiden av øret, under øret og det er . VANN I ØRENE: Det er vondt og irriterende å ha vann i ørene.


Heldigvis finnes det mange gode tips til hvordan du kan bli kvitt det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg