fredag 18. mars 2016

Bipolar lidelse type 2

Ved bipolar lidelse type opplever du ikke episoder med mani, men det som kalles hypomani. Hypo betyr under, så direkte oversatt blir det . Tidligere ble det som i dag heter bipolar lidelse kalt for. I figur og ses en oversikt over typiske.


Bipolare lidelser inndeles i type I og type II. Ved bipolar type I har pasienten minst en gang i livet har hatt en manisk episode, i tillegg til depresjon. Bipolar lidelse - Utredning hos psykiater - Psykia ASbipolar2.

BufretLignendeOfte beskriver de med bipolare lidelser (type I og II) at de opplevde sine første depressive symptomer i tenårene og frem til ca. Mange lever godt med en bipolar lidelse med rett behandling og egen innsats. Bipolar lidelse deles ofte inn i to kategorier, bipolar og bipolar 2. Bipolar lidelse type 2: Personen opplever episoder med depresjon og hypomani. Forskningen viser at risikoen for selvmord med bipolar lidelse kan være opp til 22.


Ofte beskriver pasientene med bipolar lidelse (type I og II) at de opplevde . Sykdommen deles ofte inn i undergrupper, der de to største gruppene er: Bipolar lidelse type I; Bipolar lidelse type II. Ved bipolar lidelse type II er symptomene noe mindre markerte og kan for utenforstående som ikke kjenner personens vanlige adferdsmønster, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg