tirsdag 29. mars 2016

Vondt i tarmene

Irritabel tarm er en forstyrrelse i tarmens funksjon kjennetegnet av magesmerter, ubehag, oppblåsthet og forstyrret avføringsmønster med diaré eller forstoppelse . Dette er ikke en sykdom, men en tilstand hvor fordøyelsessystemet er blitt ekstra sensitivt for mat som . Magesmerter uten feber kan f eks skyldes smerter fra tarmen, magekatarr (magesyre), gallesten. Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft. TV › underholdning › god-morgen-norgeBufret5. En av fem har problemer med magen og mange får diagnosen irritabel tarm. Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter.


Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt . Med vondt i magen mener de fleste egentlig smerter som har med tarmsystemet å gjøre. Tarmene har ikke smertesans slik som huden vår har, . Så fikk Amanda (20) vite at hun hadde uhelbredelig kreft. Fikk beskjed om at hun kunne dø før jul i fjor. Når man har diaré klarer ikke tarmen å suge opp vann og salter som resten av kroppen trenger.


Har over månder nå hatt perioder med vondt i magen. Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder. Betennelsestilstander i tarmen, som ulcerøs colitt eller Crohns sykdom .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg