fredag 11. mars 2016

Mangel på b vitamin

B-vitaminer er nødvendig for mange av kroppens grunnleggende funksjoner. Mangel på B-vitaminer kan påvirke helsen negativt på flere måter. Symptomer nevnt nedenfor kan være vanlig i forbindelse med B-vitaminmangel. Mange av symptomene er generelle og kan skyldes andre årsaker.


BufretMangel på energi, trøtthet og svimmelhet er vanlige symptomer på blodmangel. Symptomene kan være forårsaket av mangel på folat og B12. Mangel på vitamin Bkan skyldes utilstrekkelig inntak via kostholdet, eller redusert opptak av vitamin Bfra tarmen.

Kroppen har et behov for cirka 6-mikrogram vitamin Bper dag. Som regel tar det noen år før det oppstår mangel på B1 selv om man får i . Leste i min legebok at man ikke kan ha B-vitaminmangel, ettersom dette jo er et vannløselig vitamin. Kan du forklare meg dette, og kan mangel . B12: Mangel på vitamin Ber svært vanlig, og risikoen er økende med alderen. Men det finnes to svært ulike grunner til at denne typen . B-vitaminmangel kan gi symptomer som trettet, nervøsitet, depresjon, søvnløshet, irritabilitet, stress, forstoppelse, diaré, blodmangel, appetittmangel og . B-vitaminer er en fellesbetegnelse på flere vannløselige vitaminer med en rekke ulike.


Mangel på vitamin Bkan oppstå allerede etter noen uker uten tilførsel.

Mangel på tiamin (vitamin B1) gir opphav til beriberi. Denne sykdommen var særlig tidligere utbredt i befolkningen i Sørøst-Asia, som har polert .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg