onsdag 16. mars 2016

Hva er osteoporose

Benskjørhet Vis animasjon Skjelettet Vis animasjonVed benskjørhet er knokkelstyrken din nedsatt, og det fører til en økt . BufretLignendeOsteoporose (beinskjørhet, benskjørhet) er en tilstand med redusert beinmasse. Osteoporose merkes ofte ikke før et brudd oppstår.

Dette kalles osteoporose på fagspråket og beinskjørhet på folkemunne. Beinskjørhet (osteoporose) er en sykdom hvor beina mister en del av kalkinnholdet og styrken, slik at det kan . Både styrken og elastisiteten i knoklene minsker fordi mengden av organisk benvev reduseres med tilsvarende tap av . Den høye forekomsten av osteoporose, også kalt beinskjørhet, som vi opplever i Norge i dag, ser ikke ut til å skylles en enkeltfaktor.

Kvinner rammes hyppigere enn menn, og forekomsten er økende med alderen. De nøyaktige årsakene til beinskjørhet er ikke kjent men man vet at tap av beinmasse er en del av naturlig . Osteoporose, også kalt benskjørhet eller lav benmasse, er en risikofaktor for brudd og defineres som en systemisk skjelettsykdom.

Osteoporose, eller beinskjørhet, innebærer at beinet er svakt og porøst og brekker lettere enn normalt. Benskjørhet (osteoporose) er en stille sykdom der tap av benkalk kan skje uten å gi symptomer. Du dør ikke av osteoporose, men blir du sengeliggende kan du dø av blodpropp eller andre. Mange hevder at osteoporose er blitt en moderne folkesykdom. Vet vi hvor mange nordmenn som har osteoporose – og vet vi.


Osteoporose: Verdi ≤ –SD for premenopausale kvinner. Etablert osteoporose: Beinmasse som for osteoporose samt ett eller flere lavenergibrudd . Brosjyren informerer om hva benskjørhet er, og hva man kan gjøre når man har. Brosjyren inneholder informasjon om hva osteoporose er, og tar for seg . Osteoporose, også kalt beinskjørhet, er en sykdom som svekker skjelettet og gjør at ben brekker,.


Men hva som er barns beste varierer veldig, mener forsker. Denne sykdommen er preget av tap av kroppens evne til å lage vitamin D og svikt . Osteoporose er en tilstand hvori bentap oppstår ved fortynning av vev og tettheten av benet. Dette forekommer oftere hos kvinner etter overgangsalderen når .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg