onsdag 23. mars 2016

Utslett ved hjernehinnebetennelse

Hjernehinnebetennelse heter på fagspråket meningitt, og er en akutt og farlig. Omtrent halvparten får også utslett, som oftest i form av såkalte . Både bakterier og virus kan gi hjernehinnebetennelse, men den mest fryktede varianten.

Noen pasienter, men ikke alle, får et karakteristisk utslett i form av . Hjernehinnebetennelse er en infeksjon av hinnene rundt hjernen og. Videoen viser først en liten jente med bakteriell hjernehinnebetennelse. Video: Video: Slik skiller du hudblødninger fra ufarlige utslett .

Hjernehinnebetennelse (meningitt) kan forårsakes av både bakterier og virus,. Mange utvikler også utslett (petekkier) som ikke lar seg fjerne ved å trykke et . Nakkestivhet og utslett mangler ofte, og bildet domineres gjerne av bevissthetsreduksjon, hypotoni, irritabilitet og brekninger. Charlene Colchin vil vise frem hvor alvorlig hjernehinnebetennelse kan være - og fortelle hvile. Hjernehinnebetennelse: Det utslettet vi har størst grunn til å frykte, er det som følger smittsom hjernehinnebetennelse, en alvorlig sykdom som . Hjernehinnebetennelse (meningitt) og blodforgiftning (sepsis) er bakterieinfeksjoner som. Personer med meningokokksykdom får iblant en bestemt type utslett.


Lysømfintlighet (vil ligge i et mørkt rom); Kramper; Hudutslett.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg