mandag 7. mars 2016

Folsyre gravid

Eller har du akkurat fått bekreftet en liten spire i magen? Her kan du lese mer om hvorfor det er så viktig med folat når du er gravi . Passer du på å ta det viktige B-vitaminet folat mens du prøver å bli gravid og de første tre månedene i svangerskapet, øker sjansene for å få et friskt barn. Folat er et B-vitamin som er nødvendig for at kroppen skal fungere normalt.


Bare prosent av norske kvinner tar tilskudd av B-vitaminet folat før de blir gravide. Slikt tilskudd kan halvere risikoen for at barnet får . Dersom du planlegger å bli gravi eller kan regne med å bli det, bør du ta folattilskudd.

Folat er viktig for at fosteret skal utvikle seg normalt . Mat og drikke – informasjon til deg som er gravid (helsenorge.no). Gravide kvinner må være ekstra oppmerksomme på inntaket av folat. Tilskudd av folat (folsyre) anbefales til alle kvinner som prøver å bli gravide eller som er gravide i første trimester (fram til 12.svangerskapsuke). Enten du planlegger å bli gravid eller nettopp har blitt det, bør du få i deg folat både via både via kosthold.


Fikk beskjed av legen at jeg hadde lavt folat nivå. Legen min sier at jeg bare skal fortsette å ta folsyre gjennom hele graviditeten. Innsikt: I år har vi visst at kvinner bør få i seg nok folat før de blir gravide for å unngå misdannelser som ryggmargsbrokk hos fosteret.


Folat (folsyre) er et B-vitamin som virker forebyggende mot ryggmarksbrokk.

Aller helst bør alle kvinner som planlegger å bli gravide starte med folattilskudd . Mange av de som ønsker å bli gravide har hørt om folsyre, men når bør du egentlig starte med tilskuddet? Vil du forebygge skader som ryggmarksbrokk hos ditt . Folsyre er et tilskudd som særlig anbefales kvinner som planlegger graviditet fordi det kan forebygge . Du som er gravid i første trimester, eller planlegger å bli gravid skal ta folattilskudd! Folat kan forebygge ryggmargsbrokk og andre lignende . Men det jeg lurer på er hvor lenge man skal ta kapsel med folsyre pr.


Ja, folsyre er minst like viktig de månedene før man blir gravi så er . Gravide med for høyt inntak av folsyre kan få økt risiko for å få barn med autistiske lidelser, antyder en amerikansk studie. Folkehelseinstituttet avviser at det er . Folsyre tilhører gruppen av B-vitaminer, og akkurat som vitamin B1 brukes folsyre. Mangel på folsyre under graviditeten kan forårsake nevralrørsdefekter hos . Folsyre kommer hovedsakelig fra planter og omdannes til ulike folatvarianter.


Når du er gravid vil du trenge omtrent dobbelt så mye folat som ellers. Mangel på folat før og under svangerskapet kan føre til ryggmargsbrokk .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg