fredag 18. mars 2016

Sopp utflod

Soppinfeksjon (candida vaginitt) i skjeden forårsakes av soppen Candida albicans. Plagene er svie og kløe i skjeden, og det er oftest tykk, hvit utflod. Et vanlig symptom på sopp i underlivet er utflod.

Området utenfor skjeden kan også føles sårt og klø. Underlivssopp forsvinner vanligvis med behandling. De fleste kvinner vil oppleve å få en soppinfeksjon i underlivet.


Vanlige symptomer er svie, kløe og en luktfri utflod.

Helse › Helseguiden › Dette må du vite om utfloden dinBufretLignende5. UTFLOD: - Vanlige årsaker til at sekresjonen fra skjeden blir større, misfarget eller illeluktende, er infeksjon med bakterier eller sopp, sier . Mer enn halvparten av alle kvinner opplever soppinfeksjon i skjeden i. Svie og kløe i skjeden; Tykk, hvit utflo som kan minne om cottage . Hvis du er usikker på om du har sopp, bør du derfor gå til lege. Legen kan i forbindelse med en gynekologisk undersøkelse ta prøve fra utfloden . UTFLOD: Alle kvinner har det, og alle burde vite mye om det.


En normal utflod er slimete, melkehvit eller klar – men kan også. Endret utflod kan være soppinfeksjon, bakteriell vaginose eller klamydia.

Den vanligste plagen ved soppinfeksjon i underlivet er endret utflod fra skjeden. Soppen er vanligvis enkel å behandle, men . I tillegg kan man få en tykk, litt klumpete utflod som ikke lukter. Sopp i underlivet er som oftest ikke smittsomt fra menn til kvinner, men i noen tilfeller kan det . Opp mot ¾ av alle kvinner over år har opplevd en soppinfeksjon i underlivet. Vanligvis vil man oppleve kløe, svie og endring av utflod når man . Sopp forbindes ofte med at utfloden blir cottage cheese-aktig med en hvitlig, klumpete konsistens.


Imidlertid er det bare noen som opplever . Den vanligste plagen ved soppinfeksjon er kløe på kjønnsleppene og i huden rundt skjedeåpningen. Et annet vanlig tegn på soppinfeksjon er at utfloden endrer . En soppinfeksjon kan føre til at bakteriefloraen i skjeden påvirkes og at. Symptomene ved sopp i underlivet er voldsom kløe samt utfloden kan endre seg til å . Unormal utflod kan ha gul eller grønn farge, klumpete konsistens og vond lukt. De fleste tilfeller av unormal utflod skyldes en sopp- eller bakterieinfeksjon.


Soppinfeksjon hos jenter kjennetegnes av utflod som vanligvis er klumpete og hvitaktig. Dessuten intens kløe eller svie, og slimhinnene kan være røde. Samleie kan irritere skjeden og legge forholdene til rette for at sopp. De typiske symptomene med kløe og hvitaktig luktfri utflo samt en .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg