tirsdag 15. mars 2016

Tegn på hjerteinfarkt

Et hjerteattakk er et tegn på et truende eller allerede oppstått hjerteinfarkt. Jo raskere du kommer under behandling, jo større er muligheten for at legene kan . Et hjerteinfarkt oppstår når en av hjertets blodårer, en koronararterie, blir blokkert av en blodpropp og fører til akutte . KAN VÆRE TEGN PÅ HJERTEINFARKT: Det er mange kvinner som ikke er klar over at en del vanlige sykdomstegn også kan være symptomer . Det kan være vanskelig å avgjøre om det er snakk om et hjerteinfarkt eller andre sykdommer som gir smerter i brystet. Hjerteinfarkt er blant de vanligste dødsårsakene i Norge, og hvert år legges 0pasienter inn på sykehus med hjerteinfarkt eller hjerneslag, . Symptomene kan være diffuse, og spesielt kvinner har lett for å overse dem.

Et hjerteinfarkt er en tilstand hvor hjertemuskulaturen får for lite oksygen. Dette vil føre til at den underernærte muskulaturen dør. Som oftest oppstår et hjerteinfarkt akutt, men noen kan oppleve at de får varselsymptomer i timer eller dager før.


Det tidligste tegnet på hjerteinfarkt er . Varer brystsmertene mer enn minutter, er det stor sannsynlighet for at du har et hjerteinfarkt. SMERTER I BRYSTET: Dette er det vanligste tegnet på hjerteinfarkt.

Hjertesykdom er den ledende årsaken til død på verdensbasis. Hvorfor fører hjertesykdom til så mange dødsfall? Ny studie indikerer at det å besvime kan være første tegn på hjertesykdom hos ellers friske personer. Erkjennelsen et hjerteinfarkt som det som skjer er en viktig faktor i å gjøre det gjennom ildprøven. Fordi symptomene ligner på andre plager, som halsbrann, folk . Den ledende posisjon blant dem er et hjerteinfarkt.


Det er denne prosessen som kalles hjerteinfarkt. Ved en EKG-undersøkelse vil man kunne se tegn på hjerteinfarkt. Høy smertetoleranse kan forklare at enkelte ikke kjenner brystsmerter når de får et hjerteinfarkt, såkalte stumme infarkt. Hver tredje person som får et hjerteinfarkt, har ikke de typiske symptomene som smerter i bryst og arm.


I sin tur, den vanligste årsaken til blodåre . TROMSØ (VG) Hverken kvinner, deres leger, pårørende eller forskere vet nok om forskjellene mellom kvinner og menns hjertesykdom, hevder . Høy smertetoleranse kan forklare fravær av symptomer ved stumme hjerteinfarkt. Stumme hjerteinfarkt er et skjult folkehelseproblem som utgjør .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg