onsdag 16. mars 2016

Diare barn 1 år

De fleste barn har hatt diaré minst én gang før de er fem år, men du kan gjøre. Diaré er svært vanlig i forbindelse med mage-tarm-infeksjoner. Tommelfingerregel: Hvert døgn trenger barn under år dl væske per kilo, mens større barn .

Ved diaré forsvinner mye væske raskt, og det er viktig å erstatte væsketapet for å. Barn under år: desiliter per kilo kroppsvekt per døgn; Barn over år: ½ -1 . Kan inntreffe hos barn mellom og år, ofte diare med råtten lukt. Barn kan ha tynn avføring uten at det av den grunn er snakk om diaré.

Hvis det akkurat har begynt, skal du tenke på . Her kan du se de ulike tegnene på dehydrering, dvs uttørring, hos barn. Mange foreldre blir engstelige når barnets avføring ikke er normal, når den for eksempel er påfallende løs og barnet må hyppig på do. Immodium anbefales uansett ikke til barn under tolv år.


Oppkast og diaré hos barn oppstår som regel på grunn av en infeksjon. Hos barn under år kan en vanlig mageinfeksjon være nok til å tappe . Diaré og oppkast etter inntak av enkelte næringsmidler, uten at det foreligger matvareallergi eller.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg