fredag 4. mars 2016

Høy feber

Når vi snakker om høy feber, vil det si kroppstemperatur på 40°C eller mer. Barn får lettere feber enn voksne fordi de har en mer umoden . Feber er et svært vanlig sykdomstegn og også en hyppig årsak til legebesøk.

Små barn kan lett få høy feber uten at det behøver å være tegn på noe alvorlig. Hva er så de øvre målene for feber - hvor høy kan kroppstemperaturen bli der pasienten overlever? Feber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon.


Hvis feberen blir meget høy - over 4grader.

Hvis feberen ikke er høy eller gir store plager, trenger du ikke å gi febernedsettende medisin. Hvis den syke har feber over 39-40ºC og har det . NO: Feber forteller oss ofte at vi bør holde senga, og det er lett å tenke på den høye kroppstemperaturen som noe negativt. Symptomene på hjernehinnebetennelse kan minne om helt ufarlige febertilstander. Pass derfor godt på hvis noen plutselig får høy feber, og kontakt lege dersom . Ved høy feber, eller hvis man er redd for alvorlig sykdom, skal man kontakte lege.


Det er også lurt å kontakte lege dersom feberen vedvarer i . Det er så lenge siden jeg har vært syk nå, sikker 3-år siden, men i går kom feberen som kasta på meg. De fleste småbarnsfamilier stifter inngående bekjentskap med infeksjonssykdommer, og noen ganger oppleves det som om forkjølelsene og .

Feber er en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner og immunsystemet arbeider mest effektivt ved temperatur mellom og °C. Feber, forhøyet kroppstemperatur som følge av en sykelig tilstand. Feber er et symptom på underliggende sykdom.


Ved høy feber og spesielt ved påvirket allmenntilstand er hovedoppgaven å finne årsaken til feberen. Det må sies at jeg har vært syk i over en uke nå,med et par feberfrie dager,før jeg ble skikkelig syk i helga igjen,hatt høy feber flere dager og i . Symptomer og funn avhenger av årsaken til feberen. Høy feber kan i seg selv føre til sløvhet og søvnighet.


Barn med ufarlige febersykdommer har ofte feber . Feber er kroppstemperatur på grader eller høyere. Høy feber er kroppstemperatur på grader eller høyere. Feber er kroppens forsvar mot infeksjon og skal . Uvanlig høy kroppstemperatur er definert som feber.


Og kroppens respons på infeksjon eller sykdom. Det er når allmenntilstanden er dårlig, som ved høy feber ved infeksjonssykdommer. Det er viktig å lære seg hva som er normalforløpet for . Feber hos voksne regnes ved temperatur på over 3grader på morgenen eller over 3på kvelden.


Disse varer ofte i 2-dager, mens hosten kan vare lenger.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg