onsdag 9. mars 2016

Håndmunn og fot sykdom

Hånd-,fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon med utslett i munn, hender og fotsåler. Den forekommer først og fremst hos barn under år, er svært smittsom . Sykdommen med det merkelige navnet hånd-, fot og munnsykdom er en veldig vanlig - og helt ufarlig barnesykdom. Hån fot og munnsykdom er en ikke sjelden sykdom som forårsakes av et virus.


Sykdommen er ganske uskyldig og går som regel over av seg . Hånd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon som gir blemmer i håndflatene, på føttene og i munnen. Sykdommen smitter lett og er vanligst på våren og .

Infeksjon med coxsackievirus kan gi svært ulike sykdomsbilder. Hånd-, fot- og munnsykdom er en virusinfeksjon som rammer barn. Den har ingenting med munn- og klovsyke å gjøre. Hånd-, fot- og munnsykdom er svært smittsomt, og forekommer ofte i små epidemier, for eksempel i barnehager.


Navnet kan høres ut som en dyresykdom, men må ikke forveksles . Mild utslettsykdom som vanligvis forårsakes av Coxsackie A16-virus. Vanligst hos barn, og opptrer ofte som mindre utbrudd i barnehager sommer og . Hånd-, fot- og munnsykdom (også hånd-, fot- og munnsyke) er en menneskelig infeksjonssykdom som kjennetegnes av lette allmensymptomer og utslett på .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg