onsdag 20. juli 2016

Diabetes 1

Diabetes type også kalt insulinavhengig diabetes, oppstår i alle aldersgrupper, men oftest hos barn og unge. Av grunner vi ikke kjenner til, oppfatter kroppens . Ved diabetes type er symptomene oftest diffuse og utvikler seg over ti mens symptomene kommer brått og tydelig ved diabetes type 1.

Type 1-diabetes (tidligere omtalt som sukkersyke) er en tilstand med vedvarende forhøyet blodsukker som skyldes mangel på det blodsukkersenkende . BufretLignendeDiabetes type er en autoimmun sykdom. Diabetes type innebærer at kroppen slutter å produsere insulin, og dette fører til at blodsukkeret stiger. Diabetes mellitus type (insulinavhengig diabetes) skyldes mangel på insulin, et hormon som er nødvendig for reguleringen av blodsukkeret.

Diabetes type er en livsvarig tilstand som kan føre til alvorlige helseproblemer. Med sunn livsstil og legemiddelet insulin kan du imidlertid leve praktisk talt . Type diabetes kan begynne på alle tidspunkt i livet og det er nødvendig med tilførsel av insulin med innsprøytninger i underhuden for å unngå ettervirkningene . Diabetes type står for omtrent 5- av alle diabetestilfeller. Type 1-diabetes skyldes mangel på hormonet insulin, som regulerer blodsukkeret.


Type 1-diabetes skyldes en fullstendig (eller nesten fullstendig) insulinmangel og kalles ofte insulinkrevende diabetes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg