torsdag 21. juli 2016

Utslett i hodebunnen

Informasjon om rsak, utredning og behandling av utslett i hodebunn. Med hodebunns- eller hårbunnsutslett menes utslett i huden på hodet. Her kan man få kalde hender (Raynauds fenomen) og noen ganger utslett i hodebunn, pigmentforandringer og hårtap. Kløe i hodebunnen kan skyldes begynnende hudkreft.


Du kan også bli rød i hodebunnen og den røde huden og utslettet går gjerne ned til . Dette er en liten sopp som fører til et utslett som likner en rød ring. Det er en smittsom tilstand og mest vanlig hos barn under ti år.

Noen sykdommer utvikler seg bare i hodebunnen, men oftest er de en del av hudsykdommer som også. Ofte finnes utslettet også andre steder på kroppen. Ser du hudforandringer som utslett og rødhet eller andre infeksjonstegn i hodebunnen? Dette kan skyldes en hudsykdom som bør behandles.


Tilstanden er ofte livslang med utslett som kommer og går. En kløe utslett i hodebunnen kan være en mindre og lett behandles tilstan men det kan også være tegn på en mer alvorlig tilstand. Jeg vet ikke hvordan det er med andre, men etter jeg fikk diagnosen lavt stoffskifte -som nå går på det sjette året- så har jeg hatt kviselignende . Hvordan utarter deres seborreiske eksem i hodebunnen seg? Kanskje et dumt spørsmål, men etter ca år med konstant utslett lurer man jo .

Kløe og flass kan forekomme i hodebunnen, spesielt bak ørene og i den ytre øregangen, sammen med utslett på albuer og knær. Mange utslett som oppstår hos barn og spedbarm er ufarlige, plager ikke barnet, og. Fet, tykk og skjellende hud som ofte oppstår i hodebunnen hos spedbarn. Skurv kan se ut som alt fra vanlig flass til tykk, fet og gulhvit flass i hodebunnen. Utslettet oppstår i hovedsak i hodebunn, men kan også spre seg videre til andre . Sliter nemlig med sånn utslett i hodebunnen også.


Sykdommen begynner med lett feber og etterfølges av et rødt utslett i løpet. Utslettet starter oftest i hodebunnen og ansiktet og sprer seg så til . Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Sol og saltvannsbad bedrer ofte utslettet.


I kveld oppdaget jeg 5-flekker med blod i hodebunnen på snuppa.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg