fredag 29. juli 2016

Kols behandling

Det finnes en rekke ulike medisiner som brukes i behandlingen av kols. Ingen av disse helbreder sykdommen, men de fleste pasientene får mindre plager og . Kols er en samlebetegnelse på en gruppe kroniske lungesykdommer som fører til hindret.

Tidlig påvisning av kols sikrer best effekt av tiltak og behandling. Ny kols-medisin virker bedre enn standardbehandling. Det viser resultater fra en stor, internasjonal studie.


Stort sett brukes de samme medisinene som i behandling av astma, men de virker dårligere ved kols enn ved astma.

Selv om kols ikke kan kureres, finnes det mange typer medisinsk behandling som kan lindre symptomene og hjelpe pasienten å puste lettere. Tidlig barneastma er en sterkt uttalt risikofaktor for kols i voksen alder. Dette må tas med i vurderingen når medikamentell behandling institueres. Akutt forverring av KOLS kjennetegnes ved ett eller flere av følgende:. Behandlingen av KOLS har mange hensikter; å hindre videre utvikling av sykdommen, å bedre pasientens livskvalitet og redusere . Røyking er den vanligste årsaken til kols; Forebygging av kols; Symptomer på kols; Behandling og rehabilitering av kols; Lær mer om kols gjennom e-læring.


KOLS står for kronisk obstruktiv lungesykdom. Det finnes behandling som kan hindre forverring. Den andre typen lungeskade ved KOLS er emfysem.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg