tirsdag 12. juli 2016

Feber hos voksne

Feber er et svært vanlig sykdomstegn og også en hyppig årsak til legebesøk; Sykdommer som medfører høy feber hos barn, behøver ikke å gi feber hos voksne. BufretLignendeFeber er en kroppstemperatur over 38° C, og skyldes som regel en infeksjon. Det er kroppen selv som forårsaker feberen.

Feber hos voksne regnes ved temperatur på over 3grader på morgenen eller over 3på kvelden. Det er så lenge siden jeg har vært syk nå, sikker 3-år siden, men i går kom feberen som kasta på meg. Ved måling av feber hos barn må spesielle hensyn tas.


Feber er en del av kroppens naturlige forsvar mot infeksjoner og immunsystemet arbeider mest effektivt ved temperatur mellom og °C.

Barn kan ha ganske høy feber uten å være veldig syke. Ta å bolt deg fast om nødvendig hos legen til du får hjelp! Har du (som voksen) over i feber, er du skikkelig sjuk.

Feberen kan slå alle i alle aldre, i denne artikkelen vil vi håndtere spesielt feber hos voksne. Alle i sitt liv vil ha opplevd frysninger og tretthet . Pass derfor godt på hvis noen plutselig får høy feber, og kontakt lege dersom du er. Små barn får lettere feber enn voksne, og feberen kan fort bli høy. Dette fordi temperaturreguleringen hos små barn er mer ustabil enn hos voksne.


Langvarig feber av ukjent opprinnelse kan defineres som en sykdom som varer lenger. Regelmessige episoder med høy feber hos liten gutt. Dessverre kan høy feber hos voksne være et symptom på en rekke medisinske problemer. Derfor kan bare høy temperatur ikke brukes som et diagnostisk . Feber pga infeksjon blir sjelden høyere enn 4- grader Celcius. Hos voksne dersom temperaturen er høyere enn grader Celcius, . Mindre barn reagerer ofte på infeksjoner med høyere temperatur enn større barn og voksne.


Feber er temperatur målt rektalt lik eller høyere enn 3°C. Ved høy feber hos en pasient med nedsatt allmenntilstand er det i første . Feber er et symptom som har vært kjent i årtusener. Temperatur over grader regnes som høy feber, og stiger temperaturen.


Hos små barn er det derfor en huskeregel at allmenntilstanden er langt. For ibuprofen gjelder det for voksne 1-tabletter på 2mg eller en tablett .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg