mandag 11. juli 2016

Kvalme ved graviditet

Kvalme er en av de vanligste plagene i svangerskapet. Nesten åtte av ti gravide opplever kvalme. Rundt halvparten av alle gravide plages av kvalme, særlig om morgenen. Vanligvis dukker kvalmen opp etter en måneds tid. Omtrent av gravide kvinner er plaget av kvalme tidlig i svangerskapet og rundt halvparten kaster opp.


Det kalles gjerne morgenkvalme, men for enkelte kan . Kvalme i svangerskapet er ganske vanlig, men er sjeldent farlig for deg eller barnet.

Mange gravide sliter med kvalme, både om morgen, ettermiddag og kveld. Spiser du riktig mat som kroppen trenger, kan kvalmen forsvinne helt. Har ikke vært kvalm i dette svangerskapet og var heller ikke det med jenta mi.


Dere som var mye kvalme i ett eller flere svangerskap. Hvorfor blir man kvalm når man er gravid? Legen har sagt at kvalmen er et godt tegn på at alt står bra til. Hvor raskt startet morgenkvalmen da dere ble gravide. Det finnes hjelp mot svangerskapskvalmen30.


Det finnes råd som kan hjelpe mot kvalme når du er gravid.

Og hjelper ingen av disse, bør du oppsøke lege. VANLIG MED KVALME: Det er veldig vanlig at gravide opplever morgenkvalme (også utover dagen) i forbindelse med de første tre månedene . Bjørt Samuelsen var konstant kvalm og kastet opp etter hvert måltid da hun var gravi men var bekymret for å ta medisiner.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg