fredag 29. juli 2016

Melkeallergi voksen

En venninne av meg fikk det i voksen alder. Ja, hun var nå år da hun fikk melkeallergi. Symptomene hun fikk var utslett i hodebunnen og .

Noen som har melkeallergi, og som evt har fått det i voksen alder. Noen som har fått påvist laktoseintoleranse eller melkeallergi i. Helse og livsstil › Allergi og intoleranseBufretLignendeMelkeproteinallergi er sjelden hos voksne, de fleste vokser det av seg som barn. De som har melkeallergi bruker ofte vegetabilske drikker, som havre-, soya- og . Hele til prosent av alle voksne mener at de reagerer på matvarer, men bare 2. Innen 4-årsalderen er de fleste kvitt sin melkeallergi.


Melkeallergi er en allergisk sykdom der kroppens immunsystem danner antistoffer mot proteiner i melken (kasein og myse) og produkter som inneholder melk. Ved melkeallergi tåler man ikke proteinet i melka. Melkeallergi er en sjeldenhet hos voksne, slår klinisk ernæringsfysiolog Vibeke Landaas . Hos spedbarn kan blod i avføringen være et tegn på melkeallergi.


Nyttig å vite om melkeallergi - NAAFs faktaark. Det finnes ikke tall på forekomst blant unge og voksne, men den antas å være godt under en . Linn Clausen (29) fikk ikke vite at hun hadde melkeallergi før hun var tolv.

Men det er og noen som vil ha det hele livet opp i voksen alder, sier . Melkeallergi må ikke forveksles med laktoseintoleranse. Melkeallergi er ikke veldig vanlig, men små mengder melk kan gi kraftige reaksjoner for de som er. Har du melkeallergi, tåler du ikke melk i det hele tatt, og heller ikke melkeprodukter.


Melk (kumelk) er på ingen måte uerstattelig for oss voksne mennesker.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg