tirsdag 27. februar 2018

B vitamin mat

De forskjellige B-vitaminene finnes ofte i de samme matvarene. Vi bør daglig spise mat som inneholder B-vitaminer, siden vitaminene ikke blir lagret i kroppen. B12-vitamin er viktig for både nervesystemet og immunforsvaret.

B12-vitamin, eller kobalaminer, er ett av de åtte vannløselige B-vitaminene. Aktive personer som mangler B-vitaminer, yter mindre under. B-vitaminene finnes i en rekke matvarer, og spiser du variert, får du i deg nok.


Vitamin Bfår vi fra de fleste matvarer, men gode kilder er kjøtt, lever, kornvarer, poteter og bananer.

Melk, nøtter og grønnsaker bidrar også mye til inntaket i . Paprika inneholder fire ganger mer vitamin C enn appelsin. B-vitaminene er viktig i prosessen der mat omdannes til energi. Det finnes mange forskjellige B vitaminer, klikk deg videre for å lese om generelle funksjoner, kilder og behov. Det er også flere ulike typer vegetarianere. Hva mest vannlege vitaminer finn du i denna maten ? I tillegg til vitamin C inneholder potet litt B-vitaminer, mineraler og sporstoffer.


Mangel på B-vitaminer kan påvirke helsen negativt på flere måter. Vitamin Bfinnes kun i animalske matvarer som kjøtt, fisk, egg, melk og meieriprodukter. Vitamin B er en fellesbetegnelse på en gruppe vannløselige vitaminer med mange felles egenskaper. Det er ulike b-vitaminer den dag idag, som alle fyller .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg