torsdag 22. februar 2018

Gjentatte luftveisinfeksjoner

I løpet av de siste årene har jeg gjentatte ganger hatt bihulebetennelse, på omtrent samme tidspunkt hvert år (2-ggr året). Det er ingen grunn til engstelse da luftveisinfeksjoner er hyppige infeksjoner og i de aller fleste tilfeller ufarlige. Tenk på disse diagnosene ved gjentatte episoder med akutt bronkitt!

Vanlige symptomer: Gjentatte luftveisinfeksjoner som ikke gir seg selv om det gis antibiotika. Av og til oppdages lungekreft ved utredning av en lungebetennelse. En måneder gammel jente ble innlagt med slapphet og manglende bedring etter luftveisinfeksjon på tross av behandling med klaritromycin.


Jeg oppsøkes ofte av personer med gjentatte luftveisinfeksjoner og redusert immunforsvar.

Mange astmabarn blir feilbehandlet med gjentatte antibiotika-kurer. Gjentatte luftveisinfeksjoner som diagnostiseres som bronkitt eller . Er det vanlig at små barn har gjentatte luftveisinfeksjoner? Eller, jeg vet jo det er vanlig, men nå begynner det å bli litt ekstremt her. Ingen løsninger når det gjelder antibiotikaresistens? Global krise kan føre til en endring av kurs, og nytenkning når det gjelder behandlingsmetoder.


Nedsatt immunforsvar kan gi økt hyppighet av luftveisinfeksjoner. Ved gjentatte luftveisinfeksjoner vurderes fast, forebyggende antibiotikabehandling. Kronprinsesse Mette-Marit er under utredning og behandling for gjentatte luftveisinfeksjoner.

Legens råd er at hun ikke reiser på offisielt besøk . Symptombildet ved luftveisinfeksjoner varierer en del og det er viktig å ta rede på. Akupunktur kan benyttes for å forebygge gjentatte luftveisinfeksjoner. Kronisk hoste; Kronisk slimproduksjon i luftveiene; Piping i brystet; Gjentatte luftveisinfeksjoner eller . Hvis spedbarn får luftveisinfeksjon, slimer de mye og kan få pustebesvær.


Enkelte barn har gjentatte luftveisinfeksjoner med snue, hoste og feber. Når en IgG mangel oppstår, kan en pasient lider av gjentatte øvre luftveisinfeksjoner i bihuler, hals, ører, eller brystet. En diett av antibiotika generelt fjerner . Avhandlingen konkluderer med at ”homøopatisk behandling ser dermed ut til å hindre tilbakefall hos barna i forbindelse med gjentatte luftveisinfeksjoner.


Det er svært vanlig med luftveisinfeksjoner hos barnehagebarn. Kanskje det også er en sammenheng mellom gjentatte luftveisinfeksjoner og .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg