mandag 5. februar 2018

Lungebetennelse symptomer voksne

Lungebetennelse er en betennelse i lungevevet som følge av en infeksjon med bakterier. Barn og voksne med lungebetennelse kan få trange luftveier og pustevansker. Symptomene på lungebetennelse kan variere fra person til person.


Hos unge voksne forårsakes lungebetennelse ofte av mykoplasma. Symptomer på lungebetennelse; Dette kan du selv gjøre; Behandling av lungebetennelse; Er det. Pneumokokkvaksine for voksne anbefales dersom:.


Lungebetennelse (pneumoni) skyldes hovedsaklig bakterier eller virus, der pneumokokker er den vanligste.

Barn og eldre kan ha andre symptomer enn voksne. Mykoplasma pneumonia og chlamydia pneumonia gir ofte litt andre symptomer, og kalles derfor atypisk lungebetennelse og behandles med andre typer . Hoste, ofte med gul- eller grønnfarget oppspytt, feber og generell sykdomsfølelse er vanlige symptomer på lungebetennelse. Lungebetennelse er en betennelsesprosess i selve lungevevet.


På et tidspunkt i historien, var lungebetennelse en av de viktigste årsakene til dødsfall. Nå er det høyst behandles, men det er viktig at det er anerkjent tidlig og . På et tidspunkt i historien, lungebetennelse var en av de viktigste årsakene til dødsfall. Nå er det svært behandles, men det er viktig at det er anerkjent tidlig og . Symptomene på lungebetennelse hos voksne er tvetydige og avhenge av de eksakte mikroorganisme - bacterum, virus, sopp eller mycoplasma - som forårsaker .

Symptomer Voksne som er under år opplever ofte symptomer på lungebetennelse med utbruddet av forkjølelse eller influensa. Lungebetennelse, kan lungesykdom relatert inflammasjon bli drevet av virus, bakterier eller andre fremmede stoffer. Lungebetennelse sees hos både barn og voksen og opptrer hyppigt om. Gå til Voksne som bør ta pneumokokkvaksine - Vaksinen forhindrer ikke selve lungebetennelsen, men den forhindrer at man kan få alvorlige . Gå til Symptomer og funn - Vanlige symptomer er hoste, feber, ofte tung pust og noen. Dersom lungebetennelsen fyller en del av lungen med pus får . Få familien til å diske opp med varm te, halslinser og ukeblader mens du venter på at symptomene skal forsvinne.


Klamydialungebetennelse er vanligst blant tenåringer og unge voksne. Plagene er ofte mildere enn ved vanlig lungebetennelse. Da kan du ha atypisk lungebetennelse som skyldes Mycoplasmabakterien.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg