onsdag 7. februar 2018

Jernmangel

Jernmangel betyr at kroppens jernlagre er tomme. Jern er nødvendig for at kroppen skal kunne lage proteinet hemoblogin (Hb) som frakter oksygen i blodet. Ifølge Apotek så kan én av fem kvinner i fertil alder ha jernmangel - den vanligste årsaken til lav blodprosent, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Den vanligste årsaken til anemi er jernmangel. Jernmangelanemi kan oppstå ved økt tap av jern eller ved for lavt inntak av jern i forhold til behovet. Jernmangel er en av de vanligste folkesykdommene, og det mange ikke vet . Hver sjuende norske kvinne i fruktbar alder lider av jernmangel.

Får du i deg nok av det livsviktige mineralet? Jernmangel vil si at kroppens jernlagre er tomme. Jernmangel kan utvikle seg til en jernmangelanemi som er mangel på proteinet hemoglobin i blodet.


Jernmangel oppstår ikke plutselig, men skjer over tid. Kroppen har evne til å opprettholde en konstant jernmengde i blodet. Jernmangel vi si at man har for lite jern i kroppen, og det er den vanligste årsaken til anemi (lav blodprosent).


Jernmangel er den mest utbredte mangeltilstand i verden etter protein-mangel. I Norge har hver sjuende kvinne i fruktbar alder jernmangel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg