tirsdag 20. februar 2018

Vond mage

Vi skiller vanligvis mellom akutte og kroniske magesmerter. Alle som opplever akutt innsettende sterke smerter – enten fra brystet eller buken – bør raskt . MAGESMERTER: Sliter du ofte med en kranglete mage? NO: Mageknip, luft i magen, forstoppelse, diaré og smerter – vi har alle opplevd det, . En av fem nordmenn sliter med mageproblemer uten å vite hvorfor. De fleste har mage- tarmproblemer fra tid til annen, for eksempel luftplager,.


Det er ikke uvanlig at man får løs mage når man tar antibiotika.

Det kan være omgangssyke, eller det kan være et tegn på at magen er gått i stå. Selve utspilingen gjør vondt - også selv om det bare er luft. Magetrøbbel › Dette kjennetegner åtte vanlige magesykdommerBufretLignende20. Den kan blåse seg opp så vi føler oss som heliumballonger.


Den kan få oss til å sitte tvikroket av smerter, og den kan ødelegge sydenferien. Smerter i øvre høyre del av magen kommer ofte fra lever og galleveier,. Små barn angir ofte vondt i magen ved infeksjoner andre steder. I antikken ble pepper blant annet brukt til medisin mot magesmerter.


Vondt i magen kan ha mange årsaker og kan være symptomer på noe mer alvorlig.

Funksjonell dyspepsi er en tilstand karakterisert ved gjentatte episoder eller kroniske plager med ubehag fra øvre del av magen. Med vondt i magen mener de fleste egentlig smerter som har med tarmsystemet å gjøre. Tarmene har ikke smertesans slik som huden vår har, . En vond og oppblåst mage er også vanlig hos mennesker med denne livsstilen, og noen ganger også smerter ellers i kroppen. Nå har jeg hatt vondt øverst i magen i litt over en måne og blir værre og.


Ubehag eller smerter i øvre del av magen kalles på medisinsk . Plutselig vondt i magen som kan gi kramper, diare, feber og ubehag. Men har du smerter i magen og andre symptomer, bør du oppsøke lege. Magesmerter er meget vanlig hos barn, helt fra spedbarnsalder og langt opp i tenårene.


Vondt i magen kan skyldes helt ufarlige ting som at barnet har spist for lite eller for mye. Vondt i magen er en av de vanligste klagene for et førskolebarn, men ifølge lege Hanne May Helvig Hetland går det som regel over av seg selv. Så fikk Amanda (20) vite at hun hadde uhelbredelig kreft.


Fikk beskjed om at hun kunne dø før jul i fjor. SVAR: Hei Så flott at du skriver til oss i ung. Leit å høre at du er så plaget med vondt i magen! Det kan absolutt være veldig hemmende, og spesielt når det . Video: Vondt i magen - Magesmerter hos barn.


Det var en helt fantastisk opplevelse å stå sammen med Wenche å snakke om magevennlig mat og min nye bok Godt for Magen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg