onsdag 28. februar 2018

Hepatitt c smitte

Gå til Smittemåte - Smitteoverføring i misbrukermiljøer ved deling av kokekar og filter er mulig. Risiko for perinatal overføring fra smitteførende mor til . Hepatitt C er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt C viruset. Smitte skjer hovedsakelig gjennom blod ved bruk av urene kanyler hos injiserende . Hepatitt C er en infeksjon som kan skade leveren.


Mange vet ikke at de er smittet fordi det kan gå mange år før symptomene utvikler seg. Hepatitt C-infeksjon kan skade leveren og gi leverbetennelse.

Mange vet ikke at de er smittet fordi det kan gå mange år før symptomene utvikles. Hepatitt C smitter via blo men i liten grad ved seksuell kontakt, ses ikke hyppigere hos menn som har sex med menn enn andre, kan gi kronisk bærertilstand . Hepatitt C er en blodsmitte som forårsakes av et virus. Den som rammes av hepatitt C risikerer blant annet å utvikle gulsott, skrumplever og leverkreft.


Man kan bli smittet med hepatitt C virus: Ved kontakt med blodet fra en som er smittet; Smitte ved seksuell kontakt forekommer, men . Blant eldre sprøytenarkomane dør flere av hepatitt C enn av overdose. Vi ble med for å teste folk for sykdommen, og lære mer om smitte og ny . Hepatitt C smitter først og fremst ved urene sprøyter. I dag kan de fleste kureres for hepatitt C og derved forhindre utvikling av leverkreft eller .

Hepatitt A smitter vanligvis gjennom vann og mat som er forurenset med. Hepatitt C skyldes HCV (hepatitt C-virus), som har om lag de samme . Den er forårsaket av hepatitt C-virus (HCV). Viruset smitter via kroppsvæsker, særlig blo og de vanligste . Originalartikkel - Infeksjon med hepatitt C-viruset (HCV) er et globalt folkehelseproblem og omkring 1millioner mennesker er anti-hepatitt . Hepatitt C-virusinfeksjon er en sjelden sykdom hos friske barn i den vestlige verden.


Selv om de fleste hepatitt C-smittede barn utvikler kronisk infeksjon, er de . Nå er jeg nykter og vil gjerne ha en 'ordentlig' dame å dele livet me men jeg er livredd for å fortelle noen at jeg har hepatitt c. De som er smittet av Hepatitt-C viruset via blodoverføring bør få erstatning i samsvar med Norsk Pasientskadeerstatning sitt regelverk og praksis. Jeg ønsker alle smittede lykke til – måtte dere alle bli friske og få livet tilbake slik dere fortjener så veldig! Ikke alle kan behandles, og derfor er sprøytevett viktigst for å begrense videre smitte. Hepatitt C ble isolert og identifisert seint på 80-tallet, .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg