torsdag 8. februar 2018

Vondt i magen og diare

Feber hos barn - På SyktBarn kan du lese om feber hos barn. Jenta vår på mnd hadde rundt i feber for fire dager siden, og i går fikk hun utslett på . FEBER HOS BARN: Det er ikke feberen som avgjør hvor sykt barnet er. Feber rundt er en normal kroppslig reaksjon på infeksjon, og man . Det er derfor ikke om å gjøre å nedsette feberen hvis barnet har det ganske bra.


Mange barn virker rimelig kjekke selv om de har temperatur høyere enn 39 . Små barn har et temperatursenter som ikke er helt utviklet.

Skal ringe legen hvis feberen kryper over 39. Han har bare hatt feber èn gang tidligere, etter den første vaksinen. Så lenge han spiser som normalt og ellers er grei i formen (litt slapp og tydelig tegn på at han har feber da) men man trenger ikke ty til paracett . Han var trøtt og smågrinete i hele går, målte temp og fant ut av grunnen, 39. Ga han stikkpille og den fungerte etter et par timer, 38.


Det er viktig å få avklart årsaken, sier Knudsen til Babyverden. Noen har fått høre at de bør gi febernedsettende ved feber over 3grader . Det væsentligste er, hvordan dit barn har det. Nogle børn kan have i feber og være upåvirkede, mens andre er meget dårlige ved grader. Feber på 39-grader er vanlig ved ufarlige luftveisinfeksjoner.


Feberen hjelper immunforsvaret med å bekjempe infeksjonen og er ikke farlig i seg selv. Det kan være vanskelig å snakke om avføring, både for pasienten og legen. Ordbruken rundt dette er ofte lite presis. MAGESMERTER: Sliter du ofte med en kranglete mage? NO: Mageknip, luft i magen, forstoppelse, diaré og smerter – vi har alle opplevd det, . Langvarig og tilbakevendende diaré, mageknip og problemer med å fordøye fet mat.


Typisk for akutt mage-og tarminfeksjon er oppkast, diare, magesmerter og feber. Nøyaktig hvilken bakterie, virus eller parasitt som er årsaken til . De fleste har mage- tarmproblemer fra tid til annen, for eksempel luftplager, treg mage, diaré eller halsbrann. Noen får dårlig mage under stressende situasjoner. Diaré er hyppig, tynn avføring som ofte er ledsaget av oppkast og feber.


Blindtarmsbetennelse gir typisk smerter i høyre side av magen. Diaré, løs mage, hard mage og forstoppelse har mange årsaker. Diaré er løs og hyppig avføring, og skyldes svært ofte virus eller. Smerter i magen som har vart mindre enn én uke; Ofte foreligger tilleggssymptomer som kvalme, brekninger, diaré eller forstoppelse; noen .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg