onsdag 7. februar 2018

Kløende utslett barn

Tørr hud er i seg selv en hyppig årsak til kløe; Når du klør deg, vil huden bli ytterligere . Elveblest er et utslett utløst av allergi, og det er svært kløende og flytter seg rundt på kroppen. Det er viktig å finne ut om utslettet klør eller ei, og om barnet har feber.

Elveblest: Dette er et kløende utslett som består av vabler som dukker . De fleste barn vil få utslett en eller flere ganger. Blant de vanligste er atopisk eksem (tørt og kløende utslett, eventuelt væskedannelse) og seborrhoisk eksem . Om det er et kløende utslett finnes det lindrende behandling.

Her er en oversikt over noen av de vanligste utslettene som kan oppstå hos spedbarn og barn. Barnesykdommer er en betegnelse som brukes mye om en rekke sykdommer som i all hovedsak rammer barn. Mange av barnesykdommene gir kløende utslett, . En vanligere årsak til kløe og utslett er eksem, og hos barn er det vanligste det såkalte barneeksemet eller atopisk eksem.


Typisk for utslettet er at barnet har alle stadier av utslettet på kroppen samtidig. Barn som er svært plaget av kløe kan ha hjelp av kløestillende . Det er sjelden at barn får feber ved allergiske reaksjoner. Man får et rødt, kløende utslett som flytter seg rundt på kroppen. Atopisk ekseRødt, kløende utslett, ofte på tørr hu .

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg