fredag 9. februar 2018

Hvordan smitter hepatitt c

Hepatitt C utgjør størstedelen av antall meldte hepatittilfeller i Norge og smitte forekommer i dag i all hovedsak blant injiserende misbrukere. Omtrent halvparten av dem som blir smittet av hepatitt B-viruset vil få symptomer i løpet. Hvordan kan man beskytte seg mot hepatitt B og C?

Det ikke alltid man finner ut hvordan smitten ble overført, men de fleste som er smittet med hepatitt C har fått infeksjonen ved å dele nåler i forbindelse med . Hepatitt C er en leverbetennelse som skyldes smitte av hepatitt C viruset. Hvordan en hepatitt C-infeksjon uten medikamentell behandling utvikler seg er bare .

Man kan bli smittet med hepatitt C virus: Ved kontakt med blodet fra en som er smittet; Smitte ved seksuell kontakt forekommer, men . Den som rammes av hepatitt C risikerer blant annet å utvikle gulsott, skrumplever og. Det innebærer at hepatitt C smitter når blod kommer i kontakt med blod. De vanligste er hepatitt A-virus, hepatitt B-virus og hepatitt C-virus.


Selv om disse virusene har like navn, er de svært forskjellige og smitter på ulik måte. Hos 75- av alle pasientene som smittes, er det ingen symptomer. Hepatitt C er en viktig årsak til kronisk leversykdom som oppstår hos en del av pasientene. Siv ble selv smittet med hepatitt C da hun brukte heroin. Jeg skjønte ikke hvordan det var mulig at jeg var smittet.


Hepatitt, betennelse i leveren, kan ha en rekke årsaker og. B-virus (HBV), hepatitt C-virus (HCV), hepatitt D-virus (HDV) og hepatitt E-virus (HEV). Hepatitt C smitter først og fremst ved urene sprøyter. Retningslinjer - Kronisk hepatitt C-virus (HCV)-infeksjon er et globalt helseproblem.


Risikoen for vertikal HCV-smitte fra mor til barn er – (7). Hvordan kan HCV-behandling individualiseres? Den er forårsaket av hepatitt C-virus (HCV).


Viruset smitter via kroppsvæsker, særlig blo og de vanligste . Sjansen for smitte med hepatitt C under fødsel fra mor til barn, er regnet for å være ca. Hvor stor sannsynlighet er det for at hepatitt c smitter via samleie ? Så lurer jeg på hvordan dere har hatt det før og under behandling? Hos en smittet person finnes viruset i blodet. Det overføres gjennom at smittsomt blod kommer inn i . Symptomer på hepatitt C kan også være svært ulike fra person til person. Rundt 60-prosent av de som smittes med hepatitt C utvikler en kronisk.


Vi vil gjerne ta del i din personlige historie om hvordan det er å leve med hepatitt C. Hva betyr det å ha kronisk hepatitt C-infeksjon?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg