mandag 12. februar 2018

De første tennene

Tennene vokser frem uten sår, men det kan klø. Fellingen er som regel over i 12-årsalder. De fleste barn får sine første tenner når de er mellom og måneder gamle, men det er store variasjoner.

Når barnet er ½ til år gammelt har som regel alle . De første melketennene kommer i 5-måneders alder. Nedenfor ser du den vanligste rekkefølgen tennene dukker opp, men her er det . De første tennene dukker som regel opp ved seks måneders alder.

Her er det riktignok variasjoner fra barn til barn. De første tennene som kommer er som regel de to fortennene nede, så kommer fortennene oppe, men den kan komme som en av de andre . Barn pleier å få sine første tenner når de er rundt seks måneder gamle, men det kan variere. Noen barn har tenner allerede når de blir født, mens andre får sine . Barn får normalt sine første tenner rundt seks måneders alder, men det er store individuelle variasjoner. Gutter får ofte tenner noe tidligere enn jenter.


Det er ingen fordel at barn får tennene tidlig - kanskje tvert imot! De første tennene viser seg som regel i undermunnen, som én eller to fortenner. Tenner som bryter ut av gummene, kan forårsake gråt hos de minste.

Det første tegnet til tannfrembrudd kan være økt sikling. Når barn får tenner varierer veldig, som det blir sagt. Kajsa fikk sin første tann når hun var mnd.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.

Populære innlegg